Alexz89
Fanka BB :)
Moja siostra była u dietetyka z tym samym problemem i po prostu korzystałam z jej diety. I przytyłam pół kg w trzy miesiące. Ja naprawdę łaziłam po lekarzach i w końcu jedną lekarka powiedziała, że taki mój urok. I być może po ciąży przytyję albo po prostu w równym wieku zwolni metabolizm i zacznie się coś odkładać. Druga rzecz jest taka, że moja praca nie pozwala na takie jedzenie co ileś godozn i jadłam bardzo nieregularnie co też oczywiście miało pewnie wpływ. Natomiast teraz się już nie katuję. Jem tyle ile potrzebuje i tyle. Choć wiem, że te dodatkowe kg byłyby lepsze dla organizmu mimo wszystko.Specjalną dietą, czyli?
Dla mnie prosty patent to podbicie kaloryczności bez zwiększania ilości jeśli ktoś nie ma dużego apetyty- orzechy, ziarna, kaloryczne warzywa i owoce. Generalnie jestem zdania, że zawsze da się przytyć, tylko każdemu potrzeba innej kaloryczności do tego po prostu. Ja ostatnio już nie liczę, ale jak zależało mi żeby przytyć w określonym czasie i nie obciążać nerek oraz wątroby (czyli nie przesadzać z białkiem) to ułożyłam sobie dietę 3500, zdrową, zbilansowaną i ładnie poszło, około 1.5 kg na miesiąc.