reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa

No! Calkiem zapomnialam ze mam ta opcje tez 😁 dzieki za przypominajke ;-)
Ale ani troche mnie to nie uspokoilo:-p
Zwlaszcza po sniadaniu 156🙉 mysle sobie 'a sprobuje bulke orkiszowa z ziarnami dla odmiany' no to juz nie bede nic odmieniac 🥴
No te odmiany właśnie takie są 🙈 na mnie lepiej wpływal na początku orkisz niż graham,ale dawno już nie jadlam

reklama
A umiecie w te wymienniki węglowodanowe? Masakra, to jest dopiero czarna magia. Wgl wiecie co. W pierwsze ciąży nie radziłam sobie z cukrzyca psychicznie bo każdy wyskok cukru to był lament i poszłam do dietetyka, żeby ułożył mi dietę.. wyobraźcie sobie, że zapłaciłam 400 zł za dietę 1000 kcal... W 7 miesiącu ciąży 😌 ja nie wiem co ja wtedy sobie myślałam, że nie poprosiłam o zwrot kasy. Mogłam babę do sądu podać. Grzecznie odebrałam dietę, zapłaciłam i poszłam. Ona nawet w gabinecie mówiła, że na początku będę TROCHE GLODOWAC. Strasznie żałuję że to zostawilam

A umiecie w te wymienniki węglowodanowe? Masakra, to jest dopiero czarna magia. Wgl wiecie co. W pierwsze ciąży nie radziłam sobie z cukrzyca psychicznie bo każdy wyskok cukru to był lament i poszłam do dietetyka, żeby ułożył mi dietę.. wyobraźcie sobie, że zapłaciłam 400 zł za dietę 1000 kcal... W 7 miesiącu ciąży 😌 ja nie wiem co ja wtedy sobie myślałam, że nie poprosiłam o zwrot kasy. Mogłam babę do sądu podać. Grzecznie odebrałam dietę, zapłaciłam i poszłam. Ona nawet w gabinecie mówiła, że na początku będę TROCHE GLODOWAC. Strasznie żałuję że to zostawilam
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia o wymiennikach węglowodanowych o jeszcze jakbym się chciała w to zagłębić to by mnie wywieźli w kaftanie ,chociaż to pewnie ma swój sens 🤷 Ja już ma początku przez cukrzycę i wymioty lamentowalam,że to moje pierwsze i ostatnie dziecko,bo nie dzwigne tego drugi raz,a jeszcze nie wiem co będzie teraz 😝 Nie cierpię nic ważyć i przeliczać

Ja sie na wymiennikach nie znam i pozostawiam to cukrzykom t1. Amen.

Szczypiorek jak Twoje ketony?
I ta dieta 1000kcal... boze... nawet tego nie skomentuje bo dla zdrowej osoby to za malo a co dopiero dla ciezarowki 🙉

@gooskaw przerażajace, tacy ludzie nie powinni w ogóle wykonywać tego zawodu 😱

Powiem Wam, że ja też nie kumam tej cukrzycy.
Ostatnio jadam nawet batony z Biedronki Vitanella i cukier po nich elegenacko 104, obiady normalnie z ziemniakami puree, z kotletem mielonym w panierce i buraczkami na ciepło - cukier w normie, pomidorowa z makaronem zwykłym - w normie, wszelkie zupy, ziemniaki w postaci frytek, zapiekanych w piekarniku - dalej w normie. Może to chwilowe, ale cieszę się jak cholera 🙂 tym bardziej, że jutro diabetolog 💪🏼

Nath to ja musze miec mieso. Moze byc drobiowa wedlina czy kabanos ale musi byc. Nawet mlody w brzuszku reaguje na miecho mega wyskokami z saltem chyba :-))))

A macie toxo za sobą? Bo ja nie i strasznie się pilnuje z mięsem, jem tylko pieczone, smażone, gotowane.. no prawie nie jem kanapek bo cała reszta jest parzona, wędzona. Strasznie mi z tym źle 😑
Znaleźć smaczne pieczone na kanapkę to sztuka, a ja nie mam ochoty na samodzielne pieczenie.

U mnie córka znowu z tych większych 🙈
Czekam w stresie na połówkowe, jeszcze 2 dni.

reklama
Lokata no to korzystaj!
Ja sie wpisuje w kanon po 25tc cukry swiruja. Bo wczesniej taka bulka to byl luzik a dzis 156 az sie za glowe zlapalam. No ale trzeba wracac do sprawdzonych sposobow, buu:-) damy rade 💪

Sadness ja nie mam przebytej toxo. Bardziej boje sie niemytych warzyw i owocow niz mieska. Nawet mielone surowe probuje. Jaby tak czlowiek mial wszystko analizowac to by zwariowal.
Duzo wieksza mala?

Do góry