reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
No to smutna wiadomość:-( A jeszcze niedawno oglądałam w Tv, że jest po przeszczepie i czuje się dobrze. Trudno uwierzyć i jeszcze taką malą Istotkę zostawiła.
Na TVN24 jest konferencja z mężem

Ostatnia edycja:
O oczkach słyszałam, że lepiej nie mieć zbyt szeroko otwartych.... Mnie na szkole rodzenia uczono, że dziecko ma zostać wydmuchane i należy wypuszczać powietrze, a oddychanie przeponowe pomaga...każdy inaczej uczy, a my mamy mętlik :baffled:

Racja Mata, bikini w tym sezonie odpada;-)... kurcze najbardziej to chyba będzie mi brakować kąpieli w basenie - połóg potrwa trochę i lepiej unikać chyba miejsc publicznych...poproszę Mężusia, żeby mnie wężem ogrodowym chociaż chłodził :-)...sam wpadł też na pomysł, żeby mi kupić taki mały, dmuchany basenik, naleje mi czystej wody i będę mogła tyłek moczyć - ciekawe czy spełni obietnicę:-D

Kasiu, moja Mała podobno waży już mniej więcej 3 kg...chyba się chowa w środku bardziej,a brzuszek mam nieco na boki, chociaż przy obrotach nieźle mi skórę naciąga

Mi tez się smutno zrobiło jak zobaczyłam że Agatka już nie żyje , ona , taka młoda 82 rocznik no i te maleństwo

Mi tez smutno z tego powodu... Wyjatkowo... Podziwiam Ja za to, ze mimo choroby zdecydowala sie na to by urodzic dziecko. Choc wiedziala, ze to jak wyrok..

Właśnie miałam o tym napisać..... tak się zryczałam jak bóbr.....
Jeszcze telepią mną emocje.....
Agata Mróz chciała pozostawić coś po sobie i zostawiła córeczkę oczywiście nie licząc sukcesów zawodowych.... Będzie mi brakować tej silnej kobiety, która walczyła do końca mimo przeciwności losu..... Sercem łączę się z Jej rodziną:tak:

Po pierwsze współczxuje tak dugiego parcia. A z tym parciem na kupe to jest pomyłka. Dobre parcie to podstawa. Mnie nauczono tego na szkole rodzenia i rodziłam dzici w 3-2 skurcze parte. Po pierwsze trzeba nabrć dużo powietrza i to tak zby brzuch się wysoko uniósł, czyli torm przeponowym. Pamiętać trzeba aby nie nabierać powietrza w policzki i nie zamykać oczu. Teraz brzuch uniesiony do góry powinien się kierować do przodu, czyli wypieramy dziecko ale na "łono" a nie na stolec. to jest widoczne jak brzuszek sie przesuwa w kierunku łona.

No właśnie mi się wydawało, że po coś to przeponowe oddychanie ćwiczę... A oczy? Ja tam odruchowo zamykam, jak głowa do klatki, to i tak nie ma na co patrzeć ;-)

Ja po wizycie- wszystko ok, morfologia niezła, szyjka od zeszłego tyg nie drgnęła, ciągle> 3 cm, główka wysoko. Czekać, czekać, czekać na znaki...

reklama
Azile- mnie też od kilku dni porwał katar alergiczny przeokropny, nic miłego, nie?

Kasiau rwy współczuję. A z podłogami, to nawet mi nie mów, już wstyd mi gości przyjmować, a ciągle ktoś wpada spotkać się z dwupakiem...

Asiowo, leż sobie, leż, jak chłop wróci, to niech Cie wyprowadzi na spacer:-D!

...ale czuję się jak tykająca bomba zegarowa, więc na nic się nie nastawiam, będzie co ma być :tak: tylko, żeby te upały minęły :baffled:

Bardzo dobre okreslenie, ja tak właśnie niby nic, a jednak tyka...nieuchronnie... ;-)

Do góry