reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Ja juz sprawdzam wszystko, bo wczoraj też pytałam się diabetolog o to zelazo i powiedziała, że jeśli ma cukier w składzie to może wpływać na cukry. Ale moje zelazo nie ma cukru, więc jedyne co jeszcze dodałam to magnez, który już cukier ma. Odstawie na 2-3 dni, a nóż się coś poprawi.

Z dniem porodu pożegnać dietę, czyż to nie brzmi pięknie 🥰🥰🥰

Ty już pewnie siedzisz na walizkach, ja się cały czas zbieram do spakowania 😅
Zaczęłam pakować torbę 🤦‍♀️ jakieś 90 % mam więc nie jest źle.
U mnie oprócz zgagi jest całkiem nieźle. Cukry ok, wynik hbac1 taki sam jak pół roku temu.

Jedyne co mnie nie cieszy to ta krzywa po połogu 🤨

My na usg jesteśmy ciągle tydzień do przodu i cesarka zaplanowana jest na 39tc.

Jak mialam lezaca koncowke ciazy to moglam chociaz rekami ruszac i zasadzilam sobie 2x wiecej ale pikowac juz nie dalam rady i mi polowe sadzonek Starszaczek z wujkiem zniszczyli 🙈

Ale uwazam tak jak Ty pomidorki to żyćko 😎

Moj maz sie smieje czy innego warzywa nie znam 🤷‍♀️

A juz dzieki temu jelitowe sprawy sie unormowaly? A jak ta kolka?
Kolka odpuściła . Mała chyba się przesunęła i mnie odpukac nie boli.
Za to teraz martretuje mi prawe żebro 🙈🤣 Ale po stokroć wolę to niż kolkę . I nie wiem czy nie jest czasem mega nisko,bo jak się kręci to brzuch faluje,a kłuje mnie tak w środku i chyba wtedy mnie jakoś po szyjce jedzie albo coś. Tak myślę .

Boje się, wcześniejszego porodu i ewentualnych komplikacji. Boje się, że maluszek będzie musiał spędzić kilka tygodni w szpitalu 😔

Jesli indukuja porod 2 tyg wczesniej to nie masz sie co bac ze dziecko bedzie kilka tyg w szpitalu bo to juz donoszony bobas i na bank sobie poradzi. Jak cukry masz ogarniete go i maluszek bedzie zdrow.

Zobacz moj wyszedl 3 tyg wczesniej a bylam na insulinie nocnej 18j i dostal 10 pkt Apgar :-)

Jedynie indukcja moze byc upierdliwa niestety... w takim sensie ze moze sie przeciagac w czasie. Takie dziewczyny tez tu byly ale z dzieciaczkami wszystko okej :-)

Masz podejrzenie makrosomi?

Kolka odpuściła . Mała chyba się przesunęła i mnie odpukac nie boli.
Za to teraz martretuje mi prawe żebro 🙈🤣 Ale po stokroć wolę to niż kolkę . I nie wiem czy nie jest czasem mega nisko,bo jak się kręci to brzuch faluje,a kłuje mnie tak w środku i chyba wtedy mnie jakoś po szyjce jedzie albo coś. Tak myślę .

No i dobrze czytac ze w koncu troszke lepiej. Niestety koncowki zawsze upierdliwe wiec jak nie urok to.... 🤷‍♀️🙈

Jesli indukuja porod 2 tyg wczesniej to nie masz sie co bac ze dziecko bedzie kilka tyg w szpitalu bo to juz donoszony bobas i na bank sobie poradzi. Jak cukry masz ogarniete go i maluszek bedzie zdrow.

Zobacz moj wyszedl 3 tyg wczesniej a bylam na insulinie nocnej 18j i dostal 10 pkt Apgar :-)

Jedynie indukcja moze byc upierdliwa niestety... w takim sensie ze moze sie przeciagac w czasie. Takie dziewczyny tez tu byly ale z dzieciaczkami wszystko okej :-)

Masz podejrzenie makrosomi?
Czy mam podejrzenia makrosomi ? Hmm raczej nie, ale nie wiem.Diabetolog i ginekolog twierdzą zgodnie, że to normalne przy cukrzycy że dziecko jest większe i że często wywołuje się porody, a ja trochę się tego boje.

Kurde ja ostatnio u diab byłam chyba koło 30tc i powiedziała mi,że już się nie widzimy do końca chyba że będę przekraczać 3dni pod rzad po tym samym posiłku.
W szpitalu cukry miałam wysokie po tych sterydach,pomiary liche,bo ja prawie nic nie jadłam z bólu,więcej spałam albo kroplówki. Odkąd wróciłam do domu to jest dużo lepiej . Nie powiem wybije mi czasem,bo zezre właśnie owoce lub loda,ale nie tak,że codziennie .

reklama
Zaczęłam pakować torbę 🤦‍♀️ jakieś 90 % mam więc nie jest źle.
U mnie oprócz zgagi jest całkiem nieźle. Cukry ok, wynik hbac1 taki sam jak pół roku temu.

Jedyne co mnie nie cieszy to ta krzywa po połogu 🤨

My na usg jesteśmy ciągle tydzień do przodu i cesarka zaplanowana jest na 39tc.
To super, że jest dobrze, niech ta końcówka zleci jak najlepiej i już lada chwila widzicie się z maluszkiem 😍
Nooo krzywa jest obrzydliwa, ale tak sobie myślę, że jak dałam radę w 10tc to przetrwać, przy mega mdłościach i ogólnym złym samopoczuciu to po pologu chyba powinno też pójść 😁

Do góry