reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Nie wiem czy nie wstrzymać się z podaniem terminu porodu, bo wizytę mam 18.10, nie wiem czy wszystko będzie u mnie ok i trochę się obawiam jak to będzie

reklama
Cześć 😊, pierwszy raz pisze post ale od bardzo dawna czytam forum miałam nadzieje w końcu gdzieś się wpasować. Opowiem swoją historie: z mężem staramy się od sierpnia 2023, po drodze mieliśmy kilka dni szczęścia w maju niestety poroniłam samoistnie. Ciężkie przeżycie ale nie poddaliśmy się i w sobotę zrobiłam pierwszy test w dzień spodziewanej miesiączki i wyszedł pozytywny. Do tej pory jeszcze nie wierze ze to się dzieje. Dzisiaj zrobiłam wyniki TSH 1,96; beta-HCG 81,41 i progesteron który będzie w środę i wtedy tez zrobię przyrost. Na ta chwile aplikacje pokazują termin porodu na 16.06 a teraz jest 4/5 tydzień . Bardzo miło mi was poznać i trzymam kciuki za nas wszystkie i za same dobre wieści 😊
Super, gratulacje! 😊 Ja się doczekałam na moje wyniki i mam tak:
progesteron 91,53
beta-HCG 297.3
TSH 2,16 ( nie wiem czy trochę nie za wysokie).
W czwartek będę szła zrobić jeszcze raz betę.

Zarejestrowałam się dzisiaj do ginekologa na NFZ na czwartek. Będę widziała dzidziusia dwa razy częściej a i badania będę miała za darmo. Pierwsza ciążę wszystko robiłam prywatnie a w tej będę mądrzejsza 😅😅 trochę się boje tej wizyty bo raz mam objawy raz ich nie mam i wogole nie czuje się jakbym była w ciazy. Niby piersi duże i bolą, mdłości czasem są, ale sama nie wiem. Chyba potrzebuje zobaczyć na monitorze szybciej niż za 2.5 tygodnia ;)

Ja mogę powiedzieć jak u mnie peirwsza wizyta, teraz byłam i był to przełom 6 i 7 tygodnia, najpierw miałam szybkie pobranie cytologii bo akurat rok mijał, potem pod USG i tam sprawdzenie czy pęcherzyk jest, czy jest w dobrym miejscu i co widać :) u mnie akurat serduszko już pięknie było widoczne. Po badaniach dostałam listę badań na kolejną wizytę, do powtórzenia TSH, mocz, glukoza, grupa krwi. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i tam ustalimy już terminy badań prenatalnych. S i założyli mi już kartę ciąży :)

Aplikacja wyliczyła mi termin porodu na 13.06. Bety nie robię wcale a pierwszą wizytę u ginekologa planuje na 6 lub 7 tydzień. Nie chcę iść za szybko, żebym za chwilę nie musiała iść na kolejną wizytę :)

Hej wszystkim 😊 Dopiero nadrobiłam Was, bo ostatnie dni były dla mnie dosyć ciężkie. Mój lekarz zostaje na swoim miejscu, wiec nie idę w tym tyg do innego, tylko czekam cierpliwie na 18.10 i wizytę u swojego lekarza. Nie wiem w sumie co mnie czeka, bo ostatnie kilka dni były przepełnione nerwami, płaczem i samymi najgorszymi emocjami, ale nie mam na to wpływu i co będzie, to będzie.
U mnie w sumie dalej nie ma jakichś wielkich objawów. Jestem w 5+2, trochę bolą piersi i to wszystko. Coś tam może czasem zaboli w brzuchu, ale tez bez szału.
Ciężki czas, trzymajcie kciuki, żebym tylko podołała tym wszystkim przeciwnościom i żeby moja ciąża na tym nie ucierpiała.
Trzymaj się kochana ♥️

Zarejestrowałam się dzisiaj do ginekologa na NFZ na czwartek. Będę widziała dzidziusia dwa razy częściej a i badania będę miała za darmo. Pierwsza ciążę wszystko robiłam prywatnie a w tej będę mądrzejsza 😅😅 trochę się boje tej wizyty bo raz mam objawy raz ich nie mam i wogole nie czuje się jakbym była w ciazy. Niby piersi duże i bolą, mdłości czasem są, ale sama nie wiem. Chyba potrzebuje zobaczyć na monitorze szybciej niż za 2.5 tygodnia ;)
Ile mniej więcej zaoszczędzisz na badaniach? Mi się chyba nie chce chodzić do dwóch, ale jeszcze nie wybrałam lekarza, bo mam dylemat. Ten do którego chodziłam jest ordynatorem w jednym szpitalu, a ja bym wolała rodzić w innym i zastanawiam się czy nie wybrać lekarza z drugiego szpitala żeby się pewniej tam czuć. Plus ten "mój" ma opinię czasami niegrzecznego, a tamci z drugiego szpitala mają lepsze opinie, sama już nie wiem...

super! Ja po stracie synka to też pójdę do jeszcze jednego ,ale muszę poszukać jakiegoś też dobrego 😁

reklama
Można tak zrobić tylko trzeba sprawdzić jak jest z wynikami. W niektórych poradniach jezeli daje lekarz skierowanie to wyniki idą prosto do poradni. Nie dostajesz ich do ręki, więc nie będziesz miała co pokazać lekarzowi do którego będziesz chodziła prywatnie i ten będzie uważał ze nie robisz zalecanych przez niego badań.
A w takiej sytuacji nie można poprosić lekarza nfz o ksero wyników ? Lub pokazać lekarzowi prywatnemu książeczkę nfz , tam są wpisane badania

Do góry