reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2024

ejjj to masz jak ja... chodzę prywatnie do invicty, chodzę do.luxmedu -gdzie już mi nie chcą prowadzić ciazy a tylko badania - i teraz będę chodzić do poradni patologii ciazy przy uck w Gdańsku...
Więc już nic nie będę robic tylko chodzić na wizyty i pobrania krwii 🤣 liczę, że w uck jak będę prowadzić ciążę to tam też urodzę bez problemu- ja chcę cesarkę i nie wiem jeszcze jak ją sobie na pewno załatwić 🤣
Nie chcą w lux medzie prowadzić Tobie ciąży? Co mówili? 😬
U mnie cesarka też będzie grana, ale nie powinnam mieć z tym problemu (mam nadzieję 😄) mam zalecenia zdrowotne do tego.

reklama
Ogólnie dziś wstałam.i musiałam zjeść kebaba, ale takie dobrego, z miesem a nie tymi pasztetami...
I jest taki jeden w Gda... Więc starego wysłałam... wiedział co ma kupić, a ten mi pisze - gdy już zamówił- ze będzie inny kebab bo w drwalu kolejka na kilkanaście osób... I skumajcie ze chciało.mi się płakać bo mi nie chodziło o kebaba tylko TEGO kebaba 😭 przywiózł to... I po kilku kęsach mnie cofnęło i musiał zjeść dwa...
obiecał ze juz tak nie zrobi i następnym razem.bedzie stał w tej kolejce 🤣
Ja dziś mam jakiś szczyt mdłości. Śpię większość dnia 😬
Teraz na nic innego nie miałam ochoty jak na pizzę 😂 i zjadłam nawet sporo, więc jest sukces 😂
Mąż ogarnął całą chatę, więc ja tylko muszę ogarnąć siebie 😐

Mi za to w ostatniej ciąży wypisywali utrogestan, progesteron besins i duphaston, a luteiny nie, w związku z czym i tak sporo wydawałam na leki. A heparynę za 30 zł miesięcznie kupowałam a nie za 0 zł, bo ciągle kilkali bez kodu ciąży a jak się dopominalam to w żywe oczy śmiech, że poprawiać nie będą, bo to przecież kilka złotych. No za te "kilka złotych" przez całą ciążę i połóg to bym miała ładny kombinezon dla dziecka.
Ja za wszystko 100%.
Same zastrzyki z prolutexu 2x dziennie a cena z kosmosu. Ale czego nie robi się dla dziecka

możesz założyć sobie wszędzie kartę i sie nie przyznawać - tego nie widzą w systemie, lekarz prywatny rozumie że chodzi Ci o badania w medicower. Jedyne co możesz stracić przyznając sie w medicowerze to, że wiedząc że prowadzisz ciążę w innym.miejscu będą umawiać Cie na zwykle wizyty po skierowania ale bez usg np.
No dokładnie moja gin wie o co kaman z Medicover. Jedyne o czym myślę to jak np będę już zapisana w szpitalu na prowadzenie to tam mogą mieć jakieś ale, że prowadzę jeszcze w Medi? Ale w sumie niewiadomo, w trakcie może dużo się zmienić 😄

A to nie jest tak że placówka musi mieć jakikolwiek kontrakt z nfz żeby wystawiać skierowanie? Zadzwonię jutro i spytam jeszcze raz ale z tego co wiem to nie wystawia moja nic na nfz.
w sumie to nie wiem, ale w Bocianie raczej nic na NFZ nie zrobisz, więc chyba nie mają kontraktu z NFZ, a skierowania wypisują. Ciekawe od czego to zależy.

Hej, obserwuje was czasem bo mam termin na wrzesień ale czuję że tak jak córa się 3 tyg rodziła przed terminem tak i obecnie jak donoszę to będę w sierpniu rodzic 😂
Widzac Twoj wpis (tez jestem z Gdanska) chciałam dać Ci znać, że w uck z zaświadczeniem o tokofobii nie chcą robić cesarki i odsyłają dalej - moja znajoma próbowała tam rodzic przez cc. Tam mocno cisna na naturalne porody. Ja natomiast z zaświadczeniem o tokofobii bez problemu miałam cesarkę na zaspie i nikt nie robił problemów:D Jak chcesz pogadać o tym to chętnie napisze Ci co i jak na pw:)
Ja słyszałam, że z zaświadczeniem o tokofobii to najlepiej do Kartuz jechać. Ale ja to w drugą stronę - zrobię wszystko by nie mieć cc 😅

Hej, obserwuje was czasem bo mam termin na wrzesień ale czuję że tak jak córa się 3 tyg rodziła przed terminem tak i obecnie jak donoszę to będę w sierpniu rodzic 😂
Widzac Twoj wpis (tez jestem z Gdanska) chciałam dać Ci znać, że w uck z zaświadczeniem o tokofobii nie chcą robić cesarki i odsyłają dalej - moja znajoma próbowała tam rodzic przez cc. Tam mocno cisna na naturalne porody. Ja natomiast z zaświadczeniem o tokofobii bez problemu miałam cesarkę na zaspie i nikt nie robił problemów:D Jak chcesz pogadać o tym to chętnie napisze Ci co i jak na pw:)
bardzo bardzo chce! Bo ja nie jestem w stanie wyobrazić sobie naturalnego porodu, w życiu tego nie zrobię i panicznie boje sie niedotlenienie u dziecka i to jest autentycznie taki strach, że nikt mnie nie zmusi by rodzic naturalnie 🤯

Nie chcą w lux medzie prowadzić Tobie ciąży? Co mówili? 😬
U mnie cesarka też będzie grana, ale nie powinnam mieć z tym problemu (mam nadzieję 😄) mam zalecenia zdrowotne do tego.
nie chcą bo moja ciąża jest wysokiego ryzyka przez choroby, wiec mogę robić w luxmedzie badania ciążowe itp ale nie prowadzić ciążę 🤦‍♀️🤯🤷‍♀️

reklama
coooo, ake jak to... w ciąży przysługuje Ci darmowa. Sama ciąża i zalecenie jej brania to wystarczy, by heparyna była darmową!
Prolutex to nie heparyna 😉
Co do heparyny za darmo to nie każdy dr prywatnie ją wypisze na nfz. Tak samo za luteinę płaciłam przy córce 100% czy letrox i wiele innych.

Do góry