Havana1995
Fanka BB :)
Chciałam zapytać co było powodem waszych ciąż biochemicznych? Ja wiem że każdy przypadek jest inny... U mnie 3 razy już... Czekam na wizytę w poradni genetycznej. Chciałabym poznać wasze przypadki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja nie miałam, ale niepłodność, więc dużo przerobiłam i dużo też się dowiedziałam i z mojej wiedzy wynika, że biochemy bardzo często są powodowane przez zaburzenia krzepliwości krwi. Wtedy podaje się heparynę przez cala ciążę i to pomaga najczęściej ją utrzymać. Zaburzenia krzepliwości mogą jak najbardziej odpowiadać z biochemy, bo będą zaburzać implantację. Można sprawdzić czy się posiada mutacje związane z zaburzeniami krzepliwości, ja robiłam na wszelki wypadek badanie przez test dna i okazało się, że mam mutacje, obie ciąże na heparynie. Polecam to badanie też koleżankom, jak się starają czy walczą z niepłodnością, a już wg mnie trzeba je zrobić koniecznie, gdy występują poronienia. Może to właściwy trop. W poradni genetycznej pewnie zrobią kariotypy. Jednak statystycznie szansa na to, że przyczyną są zaburzenia krzepliwości jest dużo większa. Niekiedy przyczyn może byc kilka. Z mojej wiedzy wynika, że warto zacząć od tego badania, o którym wspomniałam. Jednak nawet jeśli ten trop się potwierdzi kontynuuj diagnostykę i idź do poradni genetycznej.Chciałam zapytać co było powodem waszych ciąż biochemicznych? Ja wiem że każdy przypadek jest inny... U mnie 3 razy już... Czekam na wizytę w poradni genetycznej. Chciałabym poznać wasze przypadki
Znalazłam pakiet właśnie około 500 zł czy mężczyzna też powinien zrobić te badanie? Mam wizytę w poradni genetycznej na NFZ czy tam nie zaleca mi tych badań ?Ja nie miałam, ale niepłodność, więc dużo przerobiłam i dużo też się dowiedziałam i z mojej wiedzy wynika, że biochemy bardzo często są powodowane przez zaburzenia krzepliwości krwi. Wtedy podaje się heparynę przez cala ciążę i to pomaga najczęściej ją utrzymać. Zaburzenia krzepliwości mogą jak najbardziej odpowiadać z biochemy, bo będą zaburzać implantację. Można sprawdzić czy się posiada mutacje związane z zaburzeniami krzepliwości, ja robiłam na wszelki wypadek badanie przez test dna i okazało się, że mam mutacje, obie ciąże na heparynie. Polecam to badanie też koleżankom, jak się starają czy walczą z niepłodnością, a już wg mnie trzeba je zrobić koniecznie, gdy występują poronienia. Może to właściwy trop. W poradni genetycznej pewnie zrobią kariotypy. Jednak statystycznie szansa na to, że przyczyną są zaburzenia krzepliwości jest dużo większa. Niekiedy przyczyn może byc kilka. Z mojej wiedzy wynika, że warto zacząć od tego badania, o którym wspomniałam. Jednak nawet jeśli ten trop się potwierdzi kontynuuj diagnostykę i idź do poradni genetycznej.
U mnie była to mutacja pai w homozygocie. Mialam 2 biochemy, zrobiłam to badanie o którym wspomniała @margaretka89 i później donosiłam 2 ciążę na acardzie i heparynie. Mężczyzna nie musi ich wykonywać. Tylko TyChciałam zapytać co było powodem waszych ciąż biochemicznych? Ja wiem że każdy przypadek jest inny... U mnie 3 razy już... Czekam na wizytę w poradni genetycznej. Chciałabym poznać wasze przypadki
Jak partner jeszcze nie robił to najwyższy czas zbadać nasienie.Chciałam zapytać co było powodem waszych ciąż biochemicznych? Ja wiem że każdy przypadek jest inny... U mnie 3 razy już... Czekam na wizytę w poradni genetycznej. Chciałabym poznać wasze przypadki
Badanie nasienia mamy już za sobą jest wszystko dobrzeJak partner jeszcze nie robił to najwyższy czas zbadać nasienie.
Przeraża mnie ta heparyna jak sobie radziliście z tym ? Był problem na początku? Ktoś pokazuje jak robić te zastrzyki? Im bliżej wizyty w poradni tym większy strach mnie ogarnia.U mnie była to mutacja pai w homozygocie. Mialam 2 biochemy, zrobiłam to badanie o którym wspomniała @margaretka89 i później donosiłam 2 ciążę na acardzie i heparynie. Mężczyzna nie musi ich wykonywać. Tylko Ty
Z fragmentacja DNA (chromatyną plemnikową)?Badanie nasienia mamy już za sobą jest wszystko dobrze
Kazda pielegniarka w przychodni powinna Ci pokazaćPrzeraża mnie ta heparyna jak sobie radziliście z tym ? Był problem na początku? Ktoś pokazuje jak robić te zastrzyki? Im bliżej wizyty w poradni tym większy strach mnie ogarnia.
Chciałabym poczytać wasze historie co było powodem ciąż biochemicznych chciałabym wiedzieć na co się przygotować im bliżej terminu wizyty w poradni tym większy strach mnie ogarnia więcej o tym myślęZ fragmentacja DNA (chromatyną plemnikową)?
Ja jestem trochę skołowana, czy ten wątek jest w celu zbierania historii, czy w celu pomocy przy poszukiwaniu przyczyn? Bo wiem, że w kwietniu już pytałaś o badania, było trochę odpowiedzi - chcesz drążyć temat badań?