G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Moja dużo rozumie, ale tego jakoś nieszczególnie....A to, że nie przestaje psocić gdy mówisz „nie wolno” jest chyba charakterystyczne dla większości dzieci![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja dużo rozumie, ale tego jakoś nieszczególnie....A to, że nie przestaje psocić gdy mówisz „nie wolno” jest chyba charakterystyczne dla większości dzieci![]()
Czyli jak widzę to tak zazwyczaj jest, że jak ruchowo szybciej to z gadaniem później i odwrotnieMoj syn troche mlodszy, bo ma skonczone 11 miesiecy i ruchowo jest bardzo aktywny, ale gadac nie chce za nicMa kuzyna niecaly miesiac mlodszego i on mowi „mama, tata, baba”, ale za to nie wstaje i nie chodzi.
Moj tylko lubi pokazywac - papa, am am i grozic paluszkiem ty ty.
Jak dla mnie to tak, bo moj nawet kilka dni cos tam mowil po swojemu, ale potem zaczal sie puszczac mebli i teraz tylko uciekaCzyli jak widzę to tak zazwyczaj jest, że jak ruchowo szybciej to z gadaniem później i odwrotnieskupiają się na doskonaleniu jednej umiejętności i nie zwracają sobie główy czym innym
![]()
Moja córka ma 11 miesięcy i dopiero niedawno jej wyszły górne jedynki, tak w połowie 11 się przebiły. Dolne jej wychodziły jakoś pomiędzy 8 a 9 miesiącem. Więc u nas absolutnie się nie sprawdza teoria że miesiąc, ja gdzieś czytałam, że 4No dobra to zapytam jeszcze o coś co pewnie też jest totalną głupotą z mojej strony ale widzę, że jesteście super wyrozumiałe.
Ząbki, jak u Was z ząbkami u dzieci? Moja ma dwa na dole już jakieś 2-3 miesiące ale wyszły i dalej nic się nie dzieje, a już wyczytałam (tak, wiem, za dużo czytam w internecie bzdur
) że górne jedynki powinny wyjść około miesiąca po dolnych
i już się zastanawiam czemu one nie wychodzą tak długo
![]()
U mnie się to potwierdza.Czyli jak widzę to tak zazwyczaj jest, że jak ruchowo szybciej to z gadaniem później i odwrotnieskupiają się na doskonaleniu jednej umiejętności i nie zwracają sobie główy czym innym
![]()
Jezu, ja tylko powiem, ze z zabkami to juz mialam obsesje, ciagle mu te dziasla ogladalamNo dobra to zapytam jeszcze o coś co pewnie też jest totalną głupotą z mojej strony ale widzę, że jesteście super wyrozumiałe.
Ząbki, jak u Was z ząbkami u dzieci? Moja ma dwa na dole już jakieś 2-3 miesiące ale wyszły i dalej nic się nie dzieje, a już wyczytałam (tak, wiem, za dużo czytam w internecie bzdur
) że górne jedynki powinny wyjść około miesiąca po dolnych
i już się zastanawiam czemu one nie wychodzą tak długo
![]()
Tak bym chciała żeby już mogła tak sobie prawdziwie gryźć, bo wiadomo, radzi sobie z jedzeniem jakiegoś makaronu czy mięska miękkiego, ale jednak co zębami to zębamiMoja córka ma 11 miesięcy i dopiero niedawno jej wyszły górne jedynki, tak w połowie 11 się przebiły. Dolne jej wychodziły jakoś pomiędzy 8 a 9 miesiącem. Więc u nas absolutnie się nie sprawdza teoria że miesiąc, ja gdzieś czytałam, że 4jak widać te teorie to można między bajki włożyć.
A i nie przejmuj się. Też już słyszałam, że córka ma za mało zębów zanim jej wyszły górne jedynki.
To u mnie podobnie, tylko na odwrót. Gada dużo, dużo pokazuje, ale tylko stoi. Chodzić nie chceMoj syn troche mlodszy, bo ma skonczone 11 miesiecy i ruchowo jest bardzo aktywny, ale gadac nie chce za nicMa kuzyna niecaly miesiac mlodszego i on mowi „mama, tata, baba”, ale za to nie wstaje i nie chodzi.
Moj tylko lubi pokazywac - papa, am am i grozic paluszkiem ty ty.