Żonkaa
Fanka BB :)
Wy mi mówicie o zaawansowanych objawach ciąży, a do mnie nie dociera, że to się dzieje i zastanawiam się czy sobie nie wmawiam tego![]()
Hej, spokojnie

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wy mi mówicie o zaawansowanych objawach ciąży, a do mnie nie dociera, że to się dzieje i zastanawiam się czy sobie nie wmawiam tego![]()
Ja w 2 ciążach ten forte brałam 6 tab dziennie. Dwóch różnych lekarzy prowadzących miałam i zawsze była zgoda/wskazanie. Ciąże z krwawieniami i twardym brzuchem plus wskazania kardiologiczne. Wczesniej inny ginekolog profilaktycznie bez żadnych objawów zapisywał mi 6 tab zwykłego, czyli mniej wiecej 3 forte. A ws Yango przeczytajcie spokojnie ile jonów Mg ma jedna tabletka i wyrobcie sobie własną opinię. Ja bym tego Yango nie brała w ciąży tylko dlatego, że nie jest to lek (brak urzędowej kontroli co jest w środku). B6 jest potrzebna do wchłaniania magnezu, więc też taki zupełnie czysty związek magnezowy nie jest wskazany. A w multiwitaminach ciążowych witamin z grupy B jest bardzo mało i bierze się je tylko raz dziennie. Do tego magnez warto łykać po dluzszej przerwie od innych witamin/leków, bo może obniżać wchłanianie tych innych substancji. Napiszę Wam jeszcze o oliwie magnezowej - można dostarczać magnez nie tabletką a przez moczenie/wcieranie roztworu chlorku magnezu szesciowodnego, w szczególności w pachwiny lub tam gdzie występują skurcze (np. łydek).Przyjmujesz ten?ile razy na dobę?
![]()
Dziękuję za info. Pewnie się przerzucę na teW B6 Forte mamy 10mg na tabletkę,
W puerii 1,6mg
Łącznie na dobę wychodzi 21,6 mg a dopuszczałam afirmacje granica dla kobiet w ciąży to 25mg. Plus nie uważam aby wszystko organizm wchłaniał.
Zresztą chyba magne b6 jest chyba najczęściej polecanym magnezem gdzie na późniejszych etapach przyjmuje sie 3x2 tabletki nawet i nie słyszałam o obawach przedawkowania b6![]()
Ja jem tylko ziemniaki i słodkie bułkiJa nie jestem w stanie nic jeść. I nie wiem czy sobie wkręcam czy to serio. Jedynie kanapka z serem, masłem i ketchupem.
i dużo wody.
Mam zgagę i mnie zaciąga, ale nie wymiotuję. Dziwne.![]()
W pierwszej ciąży jadłam przez 1,5 miesiąca tylko arbuzaMiałam tak w pierwszej ciazy.
Mega zgaga.
Wchodziła jedynie biała buła z parówką i dużą ilością musztardy.
I tylko to przez wiele miesięcy.
Nie mogę na to połączenie patrzeć już do końca zycia![]()
Trzymajcie proszę kciuki dziś o 13 40. Mam taki stres, że jestem na granicy zawału.
Robię co mogę, ale serio jest ciężkoHej, spokojnieto się dzieje, maluch się rozwija, jesteś zaopiekowana, bierzesz leki, heparynę. Niedługo masz wizytę i zobaczysz bicie serce swojego dzidziusia
pozwól sobie uwierzyć w to szczęście
![]()