Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mi już normalnie zaczyna wychodzić brzuszekNo ja od rana mialam tragedie. Ubralam sie dopiero po 14nie moglam nic zjesc ale nadrobilam i teraz mam brzuch jak banie
![]()
Też mam wrażenie że jest taki jak piłeczkaNo ja od rana mialam tragedie. Ubralam sie dopiero po 14nie moglam nic zjesc ale nadrobilam i teraz mam brzuch jak banie
![]()
i ponoc w drugiej ciazy widac szybciejMi już normalnie zaczyna wychodzić brzuszekpodejrzewam, że w 10 tygodniu może już wyglądać na ciążowy
w sumie w pierwszej ciąży też już w 12 tygodniu miałam ładnie zaokrąglony brzuszek. Oczywiście nie mówię o wielkim brzuchu ale takim typowo ciążowym zarysie
Ja dostałam od rodzinnego skierowanie do por. Diabetologixznej dla kobiet w ciąży ze względu na wyższy cukier wg norm dla ciąży. Fala mi też skierowanie na krzywą. W międzyczasie badałam sobie rano w domu glukometrem kilka dni i wyniki między 97 a 115, czyli więcej niż powinno być. Dziś na badaniach cud... na czczo 89, a po 2 h 95. Nie wiem jak to się stało, więc chyba ucieknę przed cukrzyca ciążowa na razie. Ufff... polecam glukoza cytrynową lepiej się ją pije od zwykłej.ja akurat boje się tylko, że wyjdzie mi cukrzyca ciążowa. Dla kobiet w ciąży normy są zaniżone i wielu kobietom wychodzi, ale gdyby porównać wyniki dla osób nie będących w ciąży wyszły by prawidłowe. Tego się obawiam
Mi się okropnie dluzy. Wizyta w środę. Dzisiaj 6+1, w środę będzie 6+4, więc mam nadzieję zobaczyć zdrowe serduszko.Mi to się najbardziej dłużyło między 3+4 (zrobiłam wtedy test) a 6+1 (pierwsza wizyta). Później już jakoś poszło i dzisiaj 8+6. Także i Tobie życzę żeby Ci szybko zleciało bo chyba jesteś jakoś koło 6-7 tygodnia?![]()
Niestety na borelioza nie ma szczepień. Obecnie dostępne są na odkleszczowe zapalenie mózgu i powikłania tej choroby. Dlatego pomimo szczepienia warto się przebadać choćby na koniec sezonu kleszczowego.Jezeli kleszcz byl malutki to jest duza szansa ze byl zdrowy. Jwdnak faktycznie warto obserwować 3 tyg i w razoe rumienia antybiotykJa mojej córce 10 msc jak miała też wyciągałam. Z mężem jesteśmy lesnikami,szczepimy sie na bolerioze i mala też w sumie chcemy niedługo zaszczepić dla bezpieczeństwa
![]()
Mam i w pierwszej ciąży też miałam. Moja gin wtedy mówiła, że to normalne raz, że od jajnika, który wypusci komórkę jajowa, a dwa więzadła.Dziewczyny czy wy też macie takie kłucie jakby w okolicach jajnika? Takie że kłuję kłuję i zaraz przestaje?
ja właśnie w gorach jestemCześć Dziewczyny.
Jak tam u Was dziś samopoczucie?
Do mnie po tygodniu spokoju wróciły mdłości
Dobrego dnia![]()
A który masz tydzień ? Wypoczywajcie i ładnej pogody życzymyja właśnie w gorach jestemale na wyjeździe zaczęły się mdlosci których jak do tej pory nie mialam chociaż tylko rano później spokój
pogoda robi się nijaka.