• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Hej wszystkim :) termin mam na 5 maja :). To moja pierwsza ciąża.
Niedawno wizyta na SOR z powodu plamienia jestem na Luteinie. Dodatkowo Wysokie ryzyko preeklamacji, włączony Acard na noc.

To moja pierwsza ciąża :)
Boję się po prostu, że coś wyjdzie źle, naczytałam się chyba za dużo takich przypadków.
Wiem też, że test pappa to w dużej mierze statystyka i przez jakieś czynniki, które sprzyjają chorobom może wyjść duże prawdopodobieństwo, np. wiek. a mam 33..

To moja pierwsza ciąża :)
Boję się po prostu, że coś wyjdzie źle, naczytałam się chyba za dużo takich przypadków.
Wiem też, że test pappa to w dużej mierze statystyka i przez jakieś czynniki, które sprzyjają chorobom może wyjść duże prawdopodobieństwo, np. wiek. a mam 33..
Na wyniku masz 2 ryzyka: podstawowe i skorygowane. Podstawowe wynika tylko z wieku. Skorygowane uwzględnia badania z krwi, wywiad i usg. Jak skorygowane wyjdzie mniejsze niż podstawowe to już dobrze.
Nie nakręcaj się negatywnie.
Większość teraz rodzi po 30, także 33 to nie dużo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry