reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witajcie. Ja znowu po tak sobie przespanej nocy, a raczej można powiedzieć, że mało przespanej. Chyba antybiotyk, który zażywam, źle działa na Igę i budzi się co chwileczkę z symptomami bólu brzuszka :zawstydzona/y: Już się dość namęczyłyśmy przez kolki i myślałam, że już nie będę się więcej tym martwić, a tu masz ci los. Niestety muszę je brać jeszcze 6 dni, bo inaczej kuracja byłaby bez sensu.
Dziś chyba wybierzemy się do centrum. Już mam dość siedzenia w tym blokowisku, jestem przyzwyczajona do całkiem innych warunków i nie potrafię spacerować z dzieckiem między blokami przy ruchliwej ulicy. Tu niestety tak jest i przez to często w ogóle nie wychodzimy na spacer :no: Muszę kiedyś zmienić to mieszkanie, bo chyba tu oszaleję :growl:

Bartuś też tak miał i trwało to jeszcze dwa dni po skończeniu antybiotyku. Zaczęłam mu podawać lacidobaby w herbatce a ja zwiekszyłam do dwóch dawkę lacidofilu.

U nas od kilku dni pogoda cudowna :)
Aurelia co do wąteczku o jedzonku jestem za :) choć pewnie skorzystam w Waszych rad dopiero w 6 m-cu Julianki ;-)

Kerry, lacidofil to jakaś osłona? Bo ja mam trilac i nie wiem, czy to działa podobnie?

Lacidofil lekarze przepisują najczęściej przy kuracji antybiotykami i tęz trochę PO jako osłona dla żołądka bo wiesz że antybiotyki zabijają tEż pożyteczne bakterie np te z flory żołądkowej i dlatego przy antybiotykach takie rewolucje się zdarzają w układzie pokarmowym. Dostepny bez recepty. Lacidobaby wersja dla dzieci i niemowląt.

Witam.U nas od rana juz goraco i wreszcie sloneczko wyszlo,zapowiada sie piekny weekend :-)
Aurelia ja jestem tez za tym wateczkiem i nawet juz zebralam odpowiednie materialy pomocne :-)

Korzystam że zostalam sama i okupuje internet u teściów;-)
Mała dyndoli cycka chyba z żałości ze mama znów ją ćwiczyła
A z tymi bioderkami to co lekarz to inne zdanie W szpitalu jej robili to wyszło ok PIERWSZY JEJ PEDIATRA NAWET NIE SPOJRZAL potem myśmy coś zauważyli i specjalistka od spraw ruchu też Nowa pediatra potwierdziła poszliśmy do ortopedy Ona że najpierw pieluchowanie i zaraz przepisana poduszka i to usg Wczoraj to usg i babka powiedziała że rzeczywiście z lewym bioderkiem nie jest najlepiej ale ona nie może stwierdzić że mała ma dysplazje bo to dopiero można tak powiedzieć po ukończeniu 3 miesiąca W sumie kazała tylko nosić szeroko nawet bez pieluch Ja jednak dalej pielu****e mam nadzieje że pomoże Mąż sie wkurzyl bo jeżdzimy i męczymy mała i w sumie wróciliśmy do początku ale ja sie ciesze i dobrze że tych majtek nie zdążyliśmy zalożyć
Ja mam znowu nawał pokarmu:no:aż musze czasem odciągać mam nadzieje że sie w końcu ustabilizuje
raz mało raz za dużo echh...
my w weekend mamy tu koło siebie wieczór panieńsko-kawalerski no i pewnie pójdziemy bo to siostra męża tylko pewnie bede musiala czekać az mała uśnie i wtedy dopiero teściowa zostania bo mała boi sie jej panicznie (nie wiem czy sie cieszyć czy plakać:cool2:choć u nas relacje ok wiec chyba to drugie) Jak by było gdzie indziej to byśmy sprzedali mojej mamie i ona już umie sobie z nia radzic zreszta mała tam lubi być

Mam pytanie w kwesti basenu jak karmicie i chodzicie to nie boicie sie że na przykład można jakies zapalenie dostac Ja bym bardzo chciała iść już nawet sobie strój kupiłam

A te leżaczki bujaczki to do kiedy dzieci używaja Moja mała uwielbia sie bujać huśtac itp a taka huśtawka rozkładana na płasko z pasami to chyba jeszcze za wcześnie

Witajcie u nas pogoda taka sobie świeci słonko zza chmur i wiatr jest strasazny . Disiaj wybieram się z Zuzia na Usg bioderek niestety prywatnie bo jak chciałam ja zapisac w szpitaku to najbliższy termin jest na 11 września :baffled:.
Widze ze Sylwia ma ten sam problem z bioderkami co my. Nam ortopedka kazała dwie pieluchy flanelowe wsadzać albo reczniczek frotowy .
MAmy jeszcze jedem problem bo mała od 2 dni nie zrobiła kupy byłam u lekarki wczoraj ale powiedziała ze to jeszcze nie problem i ze jak nie bedzie kupy 3 dni to zeby sie zgłosić , a biedna Zuzia meczy sie i stęka .

Sylwia bujaczki można stosować chyba od pierwszych dni bo to przecież pozycja leżąca a huśtaweczki chyba mają albo pozycję siedzącą albo półsiedząca a to mogłoby zbyt obciążyĆ kręgosłup maluszka.
Co wydało się wam podejrzane z tymi bioderkami? Możesz opisać?

reklama
Vanessa2 Jeśli chodzi o kupę to położna mi powiedziała że dziecko może nie robić jej aż do tygodnia i to jest normalne :szok: Wiec juz przestalam sie martwić Teraz to ona już od jakiegoś czasu robi kupe co 3 dni tylko taka że jest w niej cała :-D bo sie nie mieści co najwyzej coś pobrudzi codziennie ale to ledwo widoczne U nas raz nie robiła przez 5 dni Choć wiem ze to denerwuje bo mała steka i wydaje sie że sie męczy

Do góry