reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A robiłaś badania ale takie z prawdziwego zdarzenia na pasożyty? Wysyłkowe? B12 jest właśnie przez Nie wchłaniana i wiele osób co ma ich nadmiar ma proboem z b12.
Tak, parę lat temu robiłam i wszystko okej.
No u mnie tu anemia złośliwa niestety robi robotę.

Edit: No i niestety to jest takie paskudztwo, którego nie da się wyleczyć, więc do końca życia muszę z tym żyć i być na lekach.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, parę lat temu robiłam i wszystko okej.
No u mnie tu anemia złośliwa niestety robi robotę.

Edit: No i niestety to jest takie paskudztwo, którego nie da się wyleczyć, więc do końca życia muszę z tym żyć i być na lekach.
Widzisz ja mam na odwrót B12 mam dobre ale za to ferrytyna i żelazo tragiczne od dziecka, moja mama też tak ma a nie pomagają obfite miesiączki. Dodatkowo io sie przyplątało i tak walcze. Dawniej anorektyczką wręcz a jadłam za troje a teraz co powąchał to tyle.

Właśnie odebrałam wyniki z kliniki, moje AMH 1,22 prawie 41 lat? Co myślicie? W 2020r miałam 2,5. Widać jak z wiekiem to spada i szanse maleją 😟
U mnie koncowka 41 roku życia i amh 0.47. Teraz już mam 42 lata i na kolejny cykl się nie załapię. Mam tylko 1 blatke z trzeciej stymulacji.

Ja jestem po wizycie w klinice i od jutra startujemy ze stymulacją, biorę cały czas gonapeptyl i włączam do tego menopur.
Kolejna wizyta 3.01 zobaczymy jak sie sytuacja rozwija czy dokładamy leki czy zostajemy i będziemy ustalać termin punkcji.
Dziś jeszcze miałam badania krwi do narkozy i czekamy za wynikami, trochę się obawiam, bo moja morfologia od zawsze leży i kwiczy, a po świętach to już w ogóle boję się, że za dobra nie będzie i będzie dupa.
Trzymam kciuki za owocną stymulację! Żeby wszystko szło sprawnie i bez przeszkód 🍀

Dorzuciłam sobie dziś do bety TSH i mam pierwszy raz w życiu 0,89 😱😱 zawsze miałam tak 2,5, czemu to sie nagle tak zmieniło, mimo, że nie zmieniałam dawki euthyroxu?

Dorzuciłam sobie dziś do bety TSH i mam pierwszy raz w życiu 0,89 😱😱 zawsze miałam tak 2,5, czemu to sie nagle tak zmieniło, mimo, że nie zmieniałam dawki euthyroxu?
Mi się też zmieniło z 0,5 (przed stymulacją) na 2,8 (po srymulacji). Od 3 lat miałam w okolicach 0,5. Według mnie to stymulacja tak wpłynęła.

reklama
Do góry