Annnna1994
Fanka BB :)
im więcej l4 w danym roku tym niższa 13No to rozmawiamy o tym samym ;p
Więc jak dla mnie może iść nawet 1.01. ciekawe co ze mną będzie, aktualnie jestem na urlopie do 31.![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
im więcej l4 w danym roku tym niższa 13No to rozmawiamy o tym samym ;p
Więc jak dla mnie może iść nawet 1.01. ciekawe co ze mną będzie, aktualnie jestem na urlopie do 31.![]()
chyba miała badane crp i wyszło 24… tak więc nie wiem skąd miał pomysł na antybiotykWłaśnie. Mnie to denerwuje, że zamiast zrobić crp to w ciemno przepisują antybiotyk...
Ja moja pediatra opierdzielam zawszeTeż mnie to wkurza dlatego młodemu na własną rękę zawsze robię
Kurcze ja mam też ta mutacje i biorę kwas foliowy ale z tego co mi wiadomo to chyba forma syntetyczna. Jest jakaś forma aktywna w dawce 5 mg ? Niestety muszę brać tak duża dawkę.
właśnie dopiero dziś zaczęło boleć tak boleć i coraz bardziej czerwone i brzydkieStwierdzili tobie ze masz ostre zapalenie gardła? Jak domowe sposoby (tabletki na gardło ) nie pomagają to zostaje antybiotyk. Miałam to i będzie co raz gorzej. Walczyłam sama różnymi markami, sprejami i tabletkami i z gardłem było co raz gorzej. Możesz ewentualnie spróbować płukankę do gardła - coś w stylu glimbax ?
no właśnie wczoraj robił samo crp i było 24 bez testu na grypęWłaśnie. Mnie to denerwuje, że zamiast zrobić crp to w ciemno przepisują antybiotyk...
Jeśli masz tę mutacje, to w ogóle witaminy z grupy B trzeba brać metylowane, a nie zwykle. To ma też znaczenie dla ciąży, bo ta mutacja przy słabym zaopiekowaniu niestety zwiększa ryzyko poronień. Badałaś homocysteinę? Bo ona w zasadzie świadczy o tym czy wit z gr b się wchłaniają. Można brać mega dawki, ale jeśli forma jest nieodpowienia przy mthfr to się nie wchłonie, mimo że wyniki samych witamin będą wręcz przekraczały normę.
Oczywiście nie znam Twojego przypadku, ale nie miałam pacjentek, które potrzebowały takiej dawki folianow. Zazwyczaj okazywało się, że wystarcza max 1 mg, tylko właśnie brały nie tą formę co potrzeba lub miały inny problem przez który traciły witaminy.
Jest metyl 5 mg z n.o.w, ale ta forma zazwyczaj nie wymaga aż takich dawek, to by trzeba było jeszcze z hematologiem dogadać, bo naprawdę mozna sobie zaszkodzić. Nie zawsze nadążamy "wysikać" nadmiar witamin z grupy B![]()
Patka, to Twoja decyzja. Jeśli ufasz lekarzowi to wez, musisz podjąć decyzję z mężem. Wkoncu też po coś te lekarze są.no właśnie wczoraj robił samo crp i było 24 bez testu na grypę
No właśnie teraz se przypomniałam xd ja zaraz zapytam koleżankę pielęgniarkę.chyba miała badane crp i wyszło 24… tak więc nie wiem skąd miał pomysł na antybiotyk![]()