klaudia16
Fanka BB :)
zresztą jak zwolnił było ponad 3 jest ponad 10Mam i ja wyniki w końcuPrzyrost bardzo zwolnił, ale jest w normie
jestem 4+6 aktualnie

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zresztą jak zwolnił było ponad 3 jest ponad 10Mam i ja wyniki w końcuPrzyrost bardzo zwolnił, ale jest w normie
jestem 4+6 aktualnie
Tez jestem po cesarce i nie wiedzialam, że ciaza moze zagnieździć się w bliznie, co w takim wypadku? Blizna moze pęknąć i ciaza się nie utrzyma?Byłam na USG, nie powiem że jestem zawiedziona, bo jest ok, ale tak naprawdę nic nie było widać poza pęcherzykiem. W poprzedniej ciąży miałam korygowany wiek ciąży o 8 dni, bo miałam później owulację i teraz gin mi mówiła że pewnie też tak będzie, bo niby 5+4 ale wg niej to jest 4 tydzień dopiero, nawet nie była w stanie zmierzyć wieku ciąży po wielkości pęcherzyka. A ja się zastanawiałam czy serduszko zobaczę xD
Ale stwierdziła pęcherzyk w macicy i nie w bliźnie, blizna na 7mm gruba więc jest spokonastępna wizyta za 2 tygodnie
![]()
Robiłam ostatni 31.01, pokazuje mi że 117%, chyba że ja coś źle czytamzresztą jak zwolnił było ponad 3 jest ponad 10![]()
To jednak rzadka sprawa, teoretycznie blizna może się rozejść albo można niestety poronić. Też jestem po cesarce. Dość duże znaczenie ma wiek blizny, kiedy miałaś cesarkę? Ja sierpień 2023Tez jestem po cesarce i nie wiedzialam, że ciaza moze zagnieździć się w bliznie, co w takim wypadku? Blizna moze pęknąć i ciaza się nie utrzyma?
Uznaje się ją za ciążę pozamaciczną i niestety trzeba usunąć, z tego co się orientuję.Tez jestem po cesarce i nie wiedzialam, że ciaza moze zagnieździć się w bliznie, co w takim wypadku? Blizna moze pęknąć i ciaza się nie utrzyma?
To czekamy za informacją po, ja mam na 14:4015:50 chociaż myślę że wejdę gdzieś koło 16:30 znając moja lekarkę![]()
Jeju, ile rzeczy moze pójść nie tak przy ciąży, nawet nie zdawałam sobie sprawy.. Ja później niż Ty, bo wrzesień 2021, super ze u Ciebie z blizną wszystko dobrze, bo wydaje się odstęp od poprzedniego porodu niewielkiTo jednak rzadka sprawa, teoretycznie blizna może się rozejść albo można niestety poronić. Też jestem po cesarce. Dość duże znaczenie ma wiek blizny, kiedy miałaś cesarkę? Ja sierpień 2023
Nie ma co zakładać, że zagnieździ się nieprawidłowo!
Ja tylko zainteresowałam się tematem, nie nakręcam się akurat na to i wierzę, że wszystko u nas wszystkich będzie dobrze do końcaAle nie ma co się nakręcać, po prostu trzeba to sprawdzićna pierwszym USG już będzie widać czy jest ok. Zresztą ja nie zachowałam roku odstępu między ciążami, ale byłam na kontroli 3 miesiące temu i lekarka dała mi zielone światło do starania się, więc to raczej rzadkie przypadki żeby coś się działo złego
![]()