reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Trudno. Zaryzykuję i jutro wezmę. Nie bez powodu obaj kazali mi sprawdzić TSH od razu po pozytywnej becie. Szkoda tylko że żadnego się nie zapytałam co jeśli będzie za duża. 😢
Umow się na teleporade gdziekolwiek. Nie ryzykuj. Mogłaś poronić z innego powodu. Mi też przestało soe dziecko rozwijać, akcja serca ustala -wada genetyczna i to jest powód w 90%.
Nie bierz na własną rękę bo możesz sobie zaszkodzić bardziej, żebyś nie żałowała a za teleporade zapłacisz gdzieś z 100-200zl a będziesz miała spokój.

reklama
Piękny przyrost 🫶 pewnie pod koniec tygodnia będzie serduszko słychać 🥹 teraz uspokojona taka wysoka beta, musi być dobrze 😊
tak , zdecydowanie jestem spokojniejsza ☺️ po jutrzejszej wizycie kolejna mam 12.02 także wtedy już liczę że będzie ♥️ . Wtedy to już będę skakać i płakać ze szczęścia napewno

Spokojnie, na naszym etapie ciąży jest jeszcze na wszystko czas 😉 a jaka była ostatnia beta?
  • 29 stycznia: 216 mIU/ml
  • Dziś : 2328,6 mIU/ml
Jak na razie przyrost ok, wg kalkulatora 147%

A ja jeszcze zapytam czy wszystkie badacie proga i tsh i tylko ja tego nie zrobiłam? Ja w sumie w poprzedniej ciąży zbadałam pod wpływem forum, a sami lekarze mi nie zalecali choć tych badań były tysiące..
Badałam TSH bo lekarz zalecił, progesteronu nie, mimo że przyjmuje, może wtedy nie ma sensu, nie znam się.

• 29 stycznia: 216 mIU/ml
  • Dziś : 2328,6 mIU/ml
Jak na razie przyrost ok, wg kalkulatora 147%

Badałam TSH bo lekarz zalecił, progesteronu nie, mimo że przyjmuje, może wtedy nie ma sensu, nie znam się.
Przyrost bardzo ładny, na zarodek jest jeszcze zdecydowanie czas :)
Kurcze jak patrze na wasze bety a moją to moja mi się wydaje jakas ogromniasta na ten czas, który pokazuje mi aplikacja, ostatnią miesiączkę miałam w sylwestra, ktoś tez ma takie wartości w moich granicach? 🤔

Przyrost bardzo ładny, na zarodek jest jeszcze zdecydowanie czas :)
Kurcze jak patrze na wasze bety a moją to moja mi się wydaje jakas ogromniasta na ten czas, który pokazuje mi aplikacja, ostatnią miesiączkę miałam w sylwestra, ktoś tez ma takie wartości w moich granicach? 🤔
ja się nie znam bo to moja pierwsza ciąża , ale faktycznie betę masz ogromną jak na tak wczesnym etap czyli te 4+

@Izzy_1990 beta u Ciebie wysoka, ale w normie :)

nie wiem jak wy, ale ja wszystkie wyniki wrzucam w chatGPT, i w przypadku bety pytam o średnią wartość w danym okresie.

reklama
ja się nie znam bo to moja pierwsza ciąża , ale faktycznie betę masz ogromną jak na tak wczesnym etap czyli te 4+
Mam nadzieję, że to nie żaden zaśniad bo już i o takich rzeczach czytałam.. 🙄 albo owulacja była wyjątkowo wcześniej niż pokazywała mi aplikacja. Miesiac wczesniej wyleczyłam helikobakter pyroli i nagle cykle mi się zaczęły skracać i wracać do normy, bo były nawet po 38 dni

Do góry