reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Niestety nie wiem, ale to jedyny trop jaki mam. Dziecko przestało się rozwijać a tylko to na tamtym etapie wykraczało poza normę. 5 tygodni czekałam na poronienie aż poszłam do szpitala. W 6 tygodni po odstawieniu euthyroxu miałam TSH ok 1.
Przykro mi ale nie możesz w ciemno obwiniać tsh, może się komórki źle podzieliły i tak wyszło 😘 nie analizuj aż tyle, jutro lub pojutrze się umówisz i będzie dobrze

reklama
Przykro mi ale nie możesz w ciemno obwiniać tsh, może się komórki źle podzieliły i tak wyszło 😘 nie analizuj aż tyle, jutro lub pojutrze się umówisz i będzie dobrze
Może masz rację, ale nie chcę przechodzić tego jeszcze raz. Wiem że kobiety rodzą z wyższym TSH niż mój.

Może masz rację, ale nie chcę przechodzić tego jeszcze raz. Wiem że kobiety rodzą z wyższym TSH niż mój.
No to jaki był powód tego u mnie skoro tsh miałam niższe niż Ty? Ja wiem że łatwiej jest mieć powód i unikać ale nie zawsze się da. Do kiedy mają te urlopy? Nie ma innych lekarzy gdzieś na teleporade?

No to jaki był powód tego u mnie skoro tsh miałam niższe niż Ty? Ja wiem że łatwiej jest mieć powód i unikać ale nie zawsze się da. Do kiedy mają te urlopy? Nie ma innych lekarzy gdzieś na teleporade?
Obaj do końca tygodnia moja urlop 😵‍💫
Ale nie wiem czy jest sens czekać ani szukać innego lekarza skoro wtedy z miejsca dostałam 2 opakowania a nawet jednego nie skończyłam i dziecko straciłam.

Trudno. Zaryzykuję i jutro wezmę. Nie bez powodu obaj kazali mi sprawdzić TSH od razu po pozytywnej becie. Szkoda tylko że żadnego się nie zapytałam co jeśli będzie za duża. 😢

A ja jeszcze zapytam czy wszystkie badacie proga i tsh i tylko ja tego nie zrobiłam? Ja w sumie w poprzedniej ciąży zbadałam pod wpływem forum, a sami lekarze mi nie zalecali choć tych badań były tysiące..
Nie ja tsh nie badałam, bo nie widzę u siebie potrzeby, a proga badałam bo jestem po ivf, więc trochę inna sytuacja 😉

TSH zbadam teraz przed wizytą (za 2 tygodnie) bo mi gin zleciła, razem z morfologią, cukrem i moczem. Progesteron zbadałam, bo w pierwszej ciąży miałam niski, a wtedy zbadałam, bo na forum przeczytałam żeby badać 😅. Moja gin mówiła, że ona by mi go nie zleciła bo to nie jest standardem.

Wydaje mi się że wątek prywatny to pod koniec miesiąca, ja prowadziłam w marcu 2020, też byłam administratorem rok temu ale niestety musiałam odejść. Później sie wybiera osoby które najbardziej sie odzywają i je przerzuca na prywatny wątek. Bo to trzeba do aniaslu pisać, i ona nie chce dodawania co chwilę nowych osób tylko listę, tylko w ostateczności kogoś dodaje.

reklama
Do góry