reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Jak widziałam pęcherzyk to wciaz mogą być bliźniaki? :o
Mam wizytę za 2 tygodnie, to wtedy się już dowiem?
Znam dziewczynę, która się w 6 miesiącu dowiedziała, że ma bliźniaki, jakoś wcześniej lekarka jej nie poinformowała 🤣
No właśnie mogą, tez widziałam jeden pęcherzyk i już myslalam, że to ciaza pojedyncza a jednak zdarza się jednojajowa, a to już w ogóle bardziej skomplikowana sprawa niż dwujajowa 🙈

reklama
Tak w ogóle jak w 6 miesiącu mozna się dowiedzieć, że jednak ma się bliźniaki, to wydaje się nierealne.. 😳

Tak w ogóle jak w 6 miesiącu mozna się dowiedzieć, że jednak ma się bliźniaki, to wydaje się nierealne.. 😳
Nie wiem, tez mi ciężko w to uwierzyć, ale ta dziewczyna chodziła do jakiegoś lekarza i on jej nie powiedział. I ten lekarz chyba był na urlopie czy coś i poszła do innej lekarki, a ta jej zaczęła mówić o porodzie, że najlepiej przez CC i wiadomo, że będą musieli trochę wcześniej rozwiązać ciążę więc niech będzie przygotowana z torbą itd bo różnie może być, lepiej wcześniej mieć wszystko ogarnięte. I ona już się zestresowała i zapytała, czy coś jest nie tak z dzieckiem? A ta że nie, są zdrowe OBOJE, ale przy bliźniaczej różnie bywa itd :D

Nie wiem, tez mi ciężko w to uwierzyć, ale ta dziewczyna chodziła do jakiegoś lekarza i on jej nie powiedział. I ten lekarz chyba był na urlopie czy coś i poszła do innej lekarki, a ta jej zaczęła mówić o porodzie, że najlepiej przez CC i wiadomo, że będą musieli trochę wcześniej rozwiązać ciążę więc niech będzie przygotowana z torbą itd bo różnie może być, lepiej wcześniej mieć wszystko ogarnięte. I ona już się zestresowała i zapytała, czy coś jest nie tak z dzieckiem? A ta że nie, są zdrowe OBOJE, ale przy bliźniaczej różnie bywa itd :D
Chyba zawału bym dostała na tej kozetce 😂 i lekarza bym na pewno zmienila 🫣

Wywołałam temat bliźniaków i zaraz kazda będzie sobie je diagnozować 😂 ja się boję takiej ciąży, bo to ciaza wysokiego ryzyka a jestem po zakrzepicy, przyjmuje heparyne, acard do końca życia i już przy samej przebytej zakrzepicy moja ciaza jest wyższego ryzyka 🫤
wiadomo że taka ciąża jest ryzykowana , ale tak naprawdę na to też teraz wpływu nie mamy . Chodzi mi poprostu o to że jeżeli będą bliźniaki moim przypadku to się nie załamie , przyjmę jedno , przyjmę dwójkę oby były zdrowe ☺️

No mniej więcej sobie linie poprowadź aż przetną wartości 😅 1000 - pęcherzyk ciążowy, 10.000 - bijące serduszko
to mój mózg nie ogarnia tego wykresu . Dzisiaj mam 23 dni po owulacji . 38 DC

Załączniki

• 1cbd38b4-6c09-457a-a8a9-455a38446efd.jpeg
    1cbd38b4-6c09-457a-a8a9-455a38446efd.jpeg
    41,9 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Do góry