Żołna
Fanka BB :)
W tamtej ciąży? Miałam TSH 2,93. Teraz miałam 3,35 ale w tydzień zbiłam do 1,94.jaka to była wartość? na pewno pisałaś, ale mi umknęło
A teraz mam fosforany bezpostaciowe i bakterie w moczu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W tamtej ciąży? Miałam TSH 2,93. Teraz miałam 3,35 ale w tydzień zbiłam do 1,94.jaka to była wartość? na pewno pisałaś, ale mi umknęło
Tak, też mam dużo badań. W sumie chyba jeszcze więcej niż Ty.A czy któraś z was wgl dostała skierowanie na takie badania już ? Czy tylko na te podstawowe tak jak ja teraz od tej na NFZ czyli : morfologia , mocz , TSH ,HIV . Bo już sama nie wiem
SuperJestem po wizycie. Wszystko bardzo dobrze.
Jest zarodek, widziałam mini serduszko
Poranek był ciężki, opóźnienie w klinice, spóźniłam się do pracy, ale to bardzo dobry dzień![]()
Rany strasznie późno... Ale pamiętam z pierwszej ciąży że dziewczyny też tak późno miały. Rekordzistka przez opóźnienie weszła chyba o 3 rano a wizytę miała jakoś na tuż przed północą![]()
Ja też jestem u dentysty minimum co pół roku ale powiedziała żeby teraz zajrzeć, byłam ostatnio we wrześniu albo październiku więc mam czasTen zestaw badań na choroby zakaźne jest obowiązkowy w ciąży, ja tylko nie robiłam USG piersi, do dentysty mnie nie kierowała, ale sama sobie to pilnuję. Ogólnie drogie to jest bardzo, jeszcze w 3 trymestrze niektóre z tych badań się powtarza. Tym razem mam już grupę krwi zrobioną, jak będziecie robić to można sobie od razu krew kartę wyrobić.
GratulacjeJestem po wizycie. Wszystko bardzo dobrze.
Jest zarodek, widziałam mini serduszko
Poranek był ciężki, opóźnienie w klinice, spóźniłam się do pracy, ale to bardzo dobry dzień![]()
właśnie ja kiedyś już robiłam grupę krwi z tymi przeciwciałami i zastanawiałam się czy muszę robić jeszcze raz ? Ogólnie wiem że one są obowiązkowe pytanie czy są refundowane ? Bo jeżeli tak to pewnie dostanę skierowanie od lekarki NFZ tylko na kolejnej wizycie jak założy mi kartę ciąży . Jeżeli nie są to i tak trzeba je zrobić prywatnieTen zestaw badań na choroby zakaźne jest obowiązkowy w ciąży, ja tylko nie robiłam USG piersi, do dentysty mnie nie kierowała, ale sama sobie to pilnuję. Ogólnie drogie to jest bardzo, jeszcze w 3 trymestrze niektóre z tych badań się powtarza. Tym razem mam już grupę krwi zrobioną, jak będziecie robić to można sobie od razu krew kartę wyrobić.
Ja w pierwszej ciąży miałam skierowanie od ginekologa na oznaczenie grupy krwi.właśnie ja kiedyś już robiłam grupę krwi z tymi przeciwciałami i zastanawiałam się czy muszę robić jeszcze raz ? Ogólnie wiem że one są obowiązkowe pytanie czy są refundowane ? Bo jeżeli tak to pewnie dostanę skierowanie od lekarki NFZ tylko na kolejnej wizycie jak założy mi kartę ciąży . Jeżeli nie są to i tak trzeba je zrobić prywatnie