reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
A czy któraś z was wgl dostała skierowanie na takie badania już ? Czy tylko na te podstawowe tak jak ja teraz od tej na NFZ czyli : morfologia , mocz , TSH ,HIV . Bo już sama nie wiem
Tak, też mam dużo badań. W sumie chyba jeszcze więcej niż Ty.
Nie mam tylko grupy krwi, ale to dlatego, że ja robiłam to do in vitro.

Ten zestaw badań na choroby zakaźne jest obowiązkowy w ciąży, ja tylko nie robiłam USG piersi, do dentysty mnie nie kierowała, ale sama sobie to pilnuję. Ogólnie drogie to jest bardzo, jeszcze w 3 trymestrze niektóre z tych badań się powtarza. Tym razem mam już grupę krwi zrobioną, jak będziecie robić to można sobie od razu krew kartę wyrobić.

Rany strasznie późno... Ale pamiętam z pierwszej ciąży że dziewczyny też tak późno miały. Rekordzistka przez opóźnienie weszła chyba o 3 rano a wizytę miała jakoś na tuż przed północą 😅

U mnie w mieście był taki ginekolog co miał wiecznie opóźnienia i 2-3 w nocy to był standard. Tyle, że te biedne ciężarne nie siedziały w poczekalni tylko rejestratorka dzwoniła kiedy już można przyjechać

Ten zestaw badań na choroby zakaźne jest obowiązkowy w ciąży, ja tylko nie robiłam USG piersi, do dentysty mnie nie kierowała, ale sama sobie to pilnuję. Ogólnie drogie to jest bardzo, jeszcze w 3 trymestrze niektóre z tych badań się powtarza. Tym razem mam już grupę krwi zrobioną, jak będziecie robić to można sobie od razu krew kartę wyrobić.
Ja też jestem u dentysty minimum co pół roku ale powiedziała żeby teraz zajrzeć, byłam ostatnio we wrześniu albo październiku więc mam czas 🤪 ale zajrzałam i tam żeby już mieć z głowy, do usg też mam jeszcze kilka miesięcy żeby znów powtórzyć bo robię co roku ale może i lepiej że teraz byłam bo potem chyba mogą bardziej boleć 😆

właśnie ja kiedyś już robiłam grupę krwi z tymi przeciwciałami i zastanawiałam się czy muszę robić jeszcze raz ? Ogólnie wiem że one są obowiązkowe pytanie czy są refundowane ? Bo jeżeli tak to pewnie dostanę skierowanie od lekarki NFZ tylko na kolejnej wizycie jak założy mi kartę ciąży . Jeżeli nie są to i tak trzeba je zrobić prywatnie

reklama
właśnie ja kiedyś już robiłam grupę krwi z tymi przeciwciałami i zastanawiałam się czy muszę robić jeszcze raz ? Ogólnie wiem że one są obowiązkowe pytanie czy są refundowane ? Bo jeżeli tak to pewnie dostanę skierowanie od lekarki NFZ tylko na kolejnej wizycie jak założy mi kartę ciąży . Jeżeli nie są to i tak trzeba je zrobić prywatnie
Ja w pierwszej ciąży miałam skierowanie od ginekologa na oznaczenie grupy krwi.

Do góry