reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Właśnie na co macie bardziej ochotę na słone czy słodkie ? Bo za mną non stop chodzi jakiś kotlet , kiełbasa , szynka ogólnie mięso mięso i mięso 😅😅
Wszystko co z ziemniakiem, mięso jako tako, zupy, ogólnie tez na słono, na początku bardzo wchodziły mi owoce i sok pomarańczowy a teraz już coraz mniej 😁 Słodycze 🤢 wlasnie zjadlam loda czekoladowego i zdycham, nie będę więcej próbować 🥲

reklama
Dziewczyny robić jutro jeszcze betę? Jakoś nie mam przekonania że dobrze rośnie, że w ogóle rośnie 😵‍💫 od ostatniego pomiaru miną ok 72 godz. Niby już się nie podwaja, ale może już spada? Wiem głupie myśli mam. Ale na takim etapie straciłam ostatnią ciąże a w tą jakoś w ogóle nie wierzę 😵‍💫

Dziewczyny robić jutro jeszcze betę? Jakoś nie mam przekonania że dobrze rośnie, że w ogóle rośnie 😵‍💫 od ostatniego pomiaru miną ok 72 godz. Niby już się nie podwaja, ale może już spada? Wiem głupie myśli mam. Ale na takim etapie straciłam ostatnią ciąże a w tą jakoś w ogóle nie wierzę 😵‍💫

To już lepiej skoczyć gdzieś na USG według mnie

Spokojnie, tylko 5 % ciąż kończy się w terminie. Ja córkę urodziłam 2 dni po, a syna 2 dni przed ale on był wywoływany bo nie chciałam 13 rodzić, a moja położna akurat 12 dyżur miała. Teraz mam termin na 13 🤣🤣 ale już mi to wcale nie przeszkadza. Byle by zdrowe było. Liczę na to USG w pon ale boje się że i tak każe mi czekać jeszcze tydzień 😵‍💫
Do mnie nie podchodź ze statystykami, bo tylko 1-2% to pozamaciczna 🤣 już tylko spokój mnie uratuje

Naprawde nie chce być złośliwa, ale wpadasz powoli w paranoję. Nawet jak zobaczysz, że beta rośnie to będziesz się zastanawiac, czy nie za mało, a jak cię uspokoi to max na tydzień. Kiedy masz wizytę? Uwierz w swoją fasolkę, ona tego potrzebuje ❤️

Gdyby się tak wczytać w internety, to nawet przyprawy curry i cynamonu w ciąży nie można jeść 🤭. Ja jem wszystko normalnie, oprócz surowych ryb i mięsa, niepasteryzowanych produktów, wędzonych na zimno itp. No i z bólem serca zrezygnowałam z kiełków.
Można w domu kiełki robić albo bardzo dokładnie je wymyć. To chyba koło tygodnia i będziesz miała swoje 😘

Właśnie na co macie bardziej ochotę na słone czy słodkie ? Bo za mną non stop chodzi jakiś kotlet , kiełbasa , szynka ogólnie mięso mięso i mięso 😅😅
Ostre, słone, mięso, warzywa, różnie. W ten weekend chcę zrobić z mężem gołąbki burgery pierogi mielone i schabowe. A on się tylko śmieje czy to wszystko zamierzam zjeść w jeden dzień. A mi się znów pacman włączył zaraz będę jeść pierożki gyoza 😂😂😂😂 kilogram na plusie jestem przez 10 dni bo mi wróciło ssanie na jedzenie 🤪i w końcu coś zjadam 😆

Na wszystko po trochu, ogólnie to mam mega apetyt i mimo, że mnie dziś mdli to i tak ciągle jem, a o dziwo waga stoi w miejscu, a nawet trochę spadła 😄

reklama
Przypomniało mi się, że podobno progesteron wypłukuje sól z organizmu i bardziej chce się jeść słone :D ale dzisiaj jadłam calzone i zupełnie mi nie podeszło :D

Do góry