reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
ja słyszałam że nawet prywatny lekarz może dać skierowanie na prenatalne i powinno być zrobione w ramach NFZ bo teraz należy się każdej kobiecie . Jak lekarka badała puls ? Liczyła porostu bicie czy włączała ?
Na prenatalne już dostałam skierowanie, tylko chodziło mi o te choroby zakaźne. Nie włączała serduszka, bo mówiła że mogłaby mi ugotować dziecko, ale miała taki tryb na swoim USG, gdzie ja wstrzymałam oddech a jej pokazało falowanie obrazu i tam zaznaczyła i policzyło :)

Me Too Omg GIF by Bounce
U mnie może i chęci by były, ale mam infekcje i sami sobie zarobiliśmy :D poza tym nie ma czasu, ja po 19 już odcinam 🤣

[
Dziewczyny jestem po wizycie 🥹
Jest 3,7 mm człowiek 😍 jest bijące serduszko ❤️
Mega mnie to cieszy ! Kibicowałam Ci bardzo :))))
Myślałam też o Tobie. Widzisz, samo się dobrze układa, a miałaś mieszane przeczucia. Ja jedząc moja zupę pomidorowa aż się zachlapalam, bo podskoczyłam jak to wyczytałam :))))

Na prenatalne już dostałam skierowanie, tylko chodziło mi o te choroby zakaźne. Nie włączała serduszka, bo mówiła że mogłaby mi ugotować dziecko, ale miała taki tryb na swoim USG, gdzie ja wstrzymałam oddech a jej pokazało falowanie obrazu i tam zaznaczyła i policzyło :)
właśnie dlatego pytam bo slyszlalam że nie powinno się włączać do 10 tygodnia , super że miała taką możliwość , moja na NFZ pewnir nie będzie miała

właśnie dlatego pytam bo slyszlalam że nie powinno się włączać do 10 tygodnia , super że miała taką możliwość , moja na NFZ pewnir nie będzie miała
Nie wiem czy to zależy od sprzętu, nie znam się zupełnie i nie umiem stwierdzić, czy ona ma jakiś porządny. Ale mnie od razu to tętno zestresowalo, czy nie za niskie itd, więc czasami może lepiej nie wiedzieć:D chociaż lekarka mówi, że idealne.

Aaaa i mówi, że termin mam na 2 pazdziernika, ale zobaczymy jeszcze na USG w 12 tygodniu i ewentualnie skorygujemy, to najwyżej pozmieniamy sobie wtedy na tej pierwszej tablicy :D

Aaaa i mówi, że termin mam na 2 pazdziernika, ale zobaczymy jeszcze na USG w 12 tygodniu i ewentualnie skorygujemy, to najwyżej pozmieniamy sobie wtedy na tej pierwszej tablicy :D
no myślę że to się napewno zmieni , zresztą za jakiś czas będziemy myśleć o prywatnej więc tam też podpisujemy jak już ktoś będzie miał większą pewność ☺️

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie 🥹
Jest 3,7 mm człowiek 😍 jest bijące serduszko ❤️
no powiem ci faktycznie kawał człowieka 🥰 dzisiaj który tydzień ? Ja byłam 6+5 i miałam 4.6 mm także u ciebie duże bobo 🥰 wiem że to się pewnej tak nie porównuje ale to jest normlanie silniejsze ode mnie żeby porównywać sobie z kimś innym i później się zamartwiać czy napewno jest okej 🤦

Do góry