reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Nakleilam wczoraj plasterki i to zaakceptował. Widziałam że się męczy ale nie płakał że chce cyca tylko bajki. Dała mi bromocor więc to pewnie to samo co bromergon . Jeszcze mówiła że jest jakiś lek co je się tylko jedną tabletkę i znika mleko ale mówiła że to dopiero jest szogun i jak ten bromocor nie pomoże to wtedy da ten silniejszy. Chciałam by to odstawienie było samoistne ale jak widać młody miał inny plan. Za chwile dwa lata mu stuknie a mam wrażenie że by pił do 4 roku 🫣

Ja akurat karmiłam każde dziecko koło 3 lat i raczej przed 2 rokiem życia bym nie odstawiła (musiałby być bardzo poważne powody itd.) więc raczej na luzie to naturalnie przebiegało. Ale np. ja musze usunąć obie piersi i lekarz od razu powiedział, że dopiero 2 lata po zakończeniu KP to tyle jeszcze czasu musi ten organizm dojść do siebie

reklama
Mój brat ciągnął cyca do 3, r.ż :) .
Ja nie widzę nic złego w tym, że dziecko pije mleko matki jako 2latek :).
Ja mam mieszane uczucia bo z jednej strony lubię karmić a z drugiej strony męczy mnie to prowadząc tak aktywny zawodowo tryb życia jak ja. Po nieprzespanej nocy jak muszę wstać na 7 do pracy i być produktywną czuje się jak zombi.

Nakleilam wczoraj plasterki i to zaakceptował. Widziałam że się męczy ale nie płakał że chce cyca tylko bajki. Dała mi bromocor więc to pewnie to samo co bromergon . Jeszcze mówiła że jest jakiś lek co je się tylko jedną tabletkę i znika mleko ale mówiła że to dopiero jest szogun i jak ten bromocor nie pomoże to wtedy da ten silniejszy. Chciałam by to odstawienie było samoistne ale jak widać młody miał inny plan. Za chwile dwa lata mu stuknie a mam wrażenie że by pił do 4 roku 🫣
Moja córka była bardzo za mleczkiem mamy. Udało mi się ją odstawić jak miała 2.5 roku, a pomogły nam w tym książeczki, tłumaczenie i stopniowe schodzenie z karmienia. W wieczory które był obecny mąż, to on tulił ją do snu. Jeśli masz męża do dyspozycji to zaangażuj go w ten proces.

Ja mam mieszane uczucia bo z jednej strony lubię karmić a z drugiej strony męczy mnie to prowadząc tak aktywny zawodowo tryb życia jak ja. Po nieprzespanej nocy jak muszę wstać na 7 do pracy i być produktywną czuje się jak zombi.

A mówiła Ci może ta lekarka jaki powinnaś mieć wynik prolaktyny do starań?

Edit. I czy ona sugerowała, że przez to jest ten progesteron taki niski?

Halooooo! Czy to duszek? 🫣
20250218_111519.jpg
20250218_111529.jpg

reklama
Do góry