misisipi86
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I to najważniejsze !Mam tylko takie zdjęcie nie dostałam wydruku robiłam telefonem żelek ma 2.30 cm wbrew co było pisane jak pytałam że bić z tego nie będzie ma się dobrze serduszko bije. Termin na 15 września przesunięty. 9 tc
No i superMam tylko takie zdjęcie nie dostałam wydruku robiłam telefonem żelek ma 2.30 cm wbrew co było pisane jak pytałam że bić z tego nie będzie ma się dobrze serduszko bije. Termin na 15 września przesunięty. 9 tc
Ja miałam telefon od lekarza ,że wynik jest dostępny i przesłali mi ją meila .Hejka, czy ktoś wie czy wyniki nifty przychodzą na maila, czy gdzie one będą?
Witamy i trzymam kciukiHej dziewczyny chciałam się przywitać i dołączyć .Chwilę zastanawiałam się czy do wrześniowek czy może już październik bo termin mam na 28.09. Zwlekałam również ze strachu żeby nie zapeszyć bo to moja 3 ciąża (dwie poprzednie zakończone 18t i 7 t ) dziś jednak nadszedł dzień ,że pomyślałam że trzeba zebrać się na odwagę .W skrócie o mnie mam 39 lat ,ciąże uzyskaliśmy dzięki procedurze in vitro aktualnie jestem w 8+2 jestem w tej szczęśliwej grupie gdzie udała się pierwsza procedura i pierwszy transfer ale też u nas wskazaniem do in vitro nie była niepłodność .Jestem ciekawa jak się czujecie i jak radzicie sobie z dolegliwościami ciążowymi ? Mnie od 6 tygodnia męczą mdłości teraz doszły dodatkowo kilka razy dziennie wymioty .Ogólnie czuję się fatalnie i wyglądam jak zombi .Cała twarz w popękanych naczynkach przez wymioty zapewne przyczyniają się też do tego codzienne zastrzyki Neoparin .Czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę w klinice która mam w piątek i mam nadzieję usłyszeć ,że z kropkiem wszystko w porządku .Jestem w stanie przetrwać wszystko byle doczekać się wymarzonego dziecka .
Dziękuję mam nadzieję ,że zostanę z wami na długo hehe w sensie do szczęśliwego rozwiązaniaWitamy i trzymam kciuki
W mojej pierwszej ciąży wyniki papa miałam fatalne i pokusilam się o zrobienie Nifty pro żeby wiedzieć wcześniej i podjąć decyzję o amniopunkcji .W moim przypadku wynik Nifty przyszedł w dzień planowanej amnio więc z tego wiedzieć wcześniej niewiele wyszło Niestety Nifty wykazało wadę a późniejszs amniopunkcja ja potwierdziła .Szczerze mówiąc na dzień dzisiejszy nie jestem już tak przekonana co do tego testu tzn wiem ,że ma ogromną czułość na trisomie ale ja dziś już wiem ,że muszę mieć 100 procent jasności sytuacji no i przekonałam się ,że amniopunkcja wcale nie jest strasznym i bolesnym zabiegiem .Ja zrobię jeżeli w Pappa coś wyjdzie nie w porządku. Albo zrobię dla spokoju ducha tak czy siak, ale na pewno po PAPPA.
Tak też doradzał mi mój lekarz, że zawsze poleca tę kolejnośćbo jak wyjdzie nift super a później coś jednak w usg czy w pappa nie do końca to „psychologicznie” lepiej w takiej kolejności
![]()