reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Bo to zależy od dawki, cyclogest jest refundowany w dawce 2x1 jak ja mam dawkę 3x1 to już nie, możesz mieć podobnie jak dostałam estrofem w dawce 3x1 była refundacja teraz man 3x2 i już nie... chore te zasady...
W życiu bym na to nie wpadła 😱

Wczoraj pisałam, że mam 0 objawów, a dzisiaj od rana nudności… Ale też mi się wydaje ze jest trochę lepiej jak już coś zjem. W dodatku zasnęłam w trakcie dnia ze zmęczenia…

Super widzieć dobre wiadomości i 💖. Mam nadzieję, że przynajmniej w takim składzie dotrwamy do października

reklama
witam!
w sumie nie mam jeszcze odwagi bo strasznie się boje boję że znów może się nie udać ale WITAM SIĘ z wami.
Serdecznie każdą pozdrawiam i mocno ściskam. mam termin według OM 18,10 ;)
dziś mam pierwsza wizytę.
aplikacja Flo w telefonie pokazuje 5+4
mam 2 dzieci już nastolatków ale tez już 2 poronienia za sobą temu też wielki strach.
Beta póki co pięknie rośne ostatnia robiłam wczoraj

witam!
w sumie nie mam jeszcze odwagi bo strasznie się boje boję że znów może się nie udać ale WITAM SIĘ z wami.
Serdecznie każdą pozdrawiam i mocno ściskam. mam termin według OM 18,10 ;)
dziś mam pierwsza wizytę.
aplikacja Flo w telefonie pokazuje 5+4
mam 2 dzieci już nastolatków ale tez już 2 poronienia za sobą temu też wielki strach.
Beta póki co pięknie rośne ostatnia robiłam wczoraj
Witaj, nasze motto to „będzie dobrze ale tylko spokój nas uratuje” 😘

Któraś tu pisała, żeby korzystać i spać na brzuchu, bo później będzie przeszkoda w postaci dużego brzucha… taaa… chyba, że ma się cycki, które zaraz eksplodują 😩 W żadnej ciąży nie miałam tak wrażliwych piersi, że nawet już teraz nie mogę spać na brzuchu.
(Niby marudzę, ale tak naprawdę wierzę, że posiadanie jakiś objawów- to właśnie dobry objaw 😜).

Któraś tu pisała, żeby korzystać i spać na brzuchu, bo później będzie przeszkoda w postaci dużego brzucha… taaa… chyba, że ma się cycki, które zaraz eksplodują 😩 W żadnej ciąży nie miałam tak wrażliwych piersi, że nawet już teraz nie mogę spać na brzuchu.
(Niby marudzę, ale tak naprawdę wierzę, że posiadanie jakiś objawów- to właśnie dobry objaw 😜).
Jak czytam książkę na brzuchu to podkładam na przeponę poduszkę bo na cyckach nie uleze ;d

Melduje, że beta przyrasta idealnie. 15.02 było 619, dziś 1966 😊 umówiłam się też na pierwszą wizytę 27.02, to będzie 6+2. Miła odmiana czuć taki spokój, zero objawów na ten moment, tylko jeść mi się non stop chce! Jak byłam z córeczką z ciąży to stres, od razu pobiegłam do lekarza, każda wizyta w toalecie to stres żeby nie było krwi i plamień. Jednak te poronienia ryją głowę, także nie dziwię się Wam, że niektóre z Was się tak stresują na tym etapie. Trzymam kciuki za piękne przyrosty, bijące serduszka i jak najmniej mdłości 😊

reklama
Hej dziewczyny, czytam, ale się nie odzywam, bo nie mam siły o_O
U mnie jest tragedia - mam mdłości, ZGAGĘ (poznałam co to znaczy dopiero w pierwszej ciąży i wyparłam z pamięci), jestem zmęczona, brzuch mnie pobolewa, jest wzdęty..
Jak jestem głodna - mdłości. Kiedy coś zjem - za chwilę zgaga 😏
WSZYSTKO TAK BARDZO ŚMIERDZI. No kurde wszystko!🤮
Piszecie o pracy - ja mam własną działalność i od jakiegoś tygodnia nie zrobiłam NIC
a projekty i klienci czekają :oops:.

Generalnie to mam doła, bo nie chcę myśleć ile to jeszcze potrwa a muszę się wziąć w garść,
bo mam obowiązki...
Jutro rano idę znów na badania a w środę na pierwsze USG o14.00 🫣 (choć pewnie będzie 15.00 jak
znam tą klinikę).
Teraz żałuję, że tak szybko je ustawiłam a nie mogę już przełożyć 🙄 - myślę, że nic mi to nie da i mogłam się umówić np. w 8 tygodniu...
Ja tak naprawdę ostatni okres miałam 8.01, ale chyba oszukam moją panią gin
i powiem, że był np. 6.01🫣 -
strasznie mnie w poprzedniej ciąży wkurzało, że nikt mi nie wierzył, że ja mam taką szybką owulację
i później każdy specjalista na każdych prenatalnych miał własną teorie na temat daty porodu i przesuwali mi ją ze 3 razy, bo właśnie mój cykl taki jest 😅 .

Wg daty zapłodnienia termin wychodzi mi ok. 10.10 a wg. OM 15.10 lub 16.10 🙄
Wg OM w środę na USG będę miała dopiero 6+0, ale liczę, że jest to kilka dni do przodu
i serduszko będzie...

Jeszcze się naoglądałam i naczytałam, że faktycznie w tych pierwszych tygodniach
lepiej redukować ilość USG, a ja w pierwszej ciąży przed prenatalnymi byłam ze 3 czy 4 razy :oops:.

Ech - cieszę się tu z Waszych dobrych wiadomości, trzymam kciuki, czytam, ale jakoś czuję, że mnie to
nie dotyczy. Mózg- ciążowa papka...
Myślałam że tylko ja 🙈 tez czytam na bieżąco ale się nie udzielam . To moja druga ciąża, ale tym razem wszystko czuje x10.
Jestem ciągle śpiącą i zmęczona, wracam z pracy o 16, walczę ze sobą do 19, potem padam jak mucha i śpię do rana. Jestem ciągle głodna, nawet nie wiedziałam że tak się da, bimbały bolą mnie tak, że już śpię w staniku, jak widzę w tv ze ktoś coś je, to ja musze koniecznie to samo, w poprzedniej ciąży jedyną zachcianką były lody truskawkowe i lays stix w środku nocy, a teraz ciagle coś 🤦‍♀️ do tego koszmarnie znoszę odstawienie nikotyny, jestem ciągle wściekła, rozdrażniona, wczoraj rozpłakałam się bo skończyły się kapsułki do prania, dziś bo kot nie mógł się zdecydować czy chce wejść do domu i wywietrzylam całe ciepło zanim sie zdecydowal. Nie wiem czy to kwestia hormonów, czy odstawienia papierosów, ale jest tragedia. Nie wiem jak moja rodzina ze mną wytrzymuje , ja sama siebie mam już dość 😵‍💫

Do góry