reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Odnośnie płci, nie pamiętam jak ale na poprzedniej grupie któraś była w tym obeznana, że na podstawie usg z bardzo wczesnego etapu ciazy się sprawdzało. Zr po której stronie jest lub w którą stronę obrócone może któraś z Was wie.
Na prywatnej grupie możemy zrobić posta która co podejrzewa i sprawdzimy czy się sprawdzi ;)

reklama
Wgl powiem tak odbiegając od tematu mojej pracy , nigdy nie byłam obrzydliwa , nie miałam problemu z wódek różnych rzeczy ani tym żeby ktoś przy mnie rozmawiał o czymś , aktualnie ? Kolega dzisiaj opowiadał że zwymiotował w samochodzie i mało brakło żebym ja zwymiotowała , teraz weszła na główną stronę gdzie ktoś dodał zdjęcie jakiegoś skrzepu na podpasce nie wiem dokładnie ale znowu prawie 🤮 chyba jednak ciążowe objawy wchodzą jak nic
Mam to samo 🤣, oglądam z najstarsza Greys anatomy i właśnie rezydentki przebiły ropień... zrobiłam się zielona 🤢 🤣😂 i mnie 🤮

Odnośnie płci, nie pamiętam jak ale na poprzedniej grupie któraś była w tym obeznana, że na podstawie usg z bardzo wczesnego etapu ciazy się sprawdzało. Zr po której stronie jest lub w którą stronę obrócone może któraś z Was wie.
Na prywatnej grupie możemy zrobić posta która co podejrzewa i sprawdzimy czy się sprawdzi ;)
Chodzi o nachylenie wyrostka płciowego, ale jakoś nie mam zaufania do tej teorii 🙃.

To chyba metoda Ramziego czy jakoś tak... ale to chyba nie jest pewne... .

Jestem za ! Może wśród nas ktoś się zna albo odszukamy tę mamę specjalistkę

O to chodziło, u nas się w miarę to sprawdzało, ale wśród znajomych już nie pamiętam na którym dziecku przestałam liczyć ale na 14 ciąż 3 się nie sprawdziły jeżeli chodzi o lakendarz chiński płci.
Ja myślałam że dziewczynka tak mówię cały czas do brzucha, mój mąż strasznie chce chłopca, bo mamy corke, mówi dom wybudowałem, drzewo zasadzilem to jeszcze syna. A ja bym chciała córkę nawet dlatego że tu już wiem jak sie opiekiwac ;)
Ale wg tego pokazuje u mnie na chłopca.

Załączniki

• Screenshot_20250221_143746_Google.jpg
    Screenshot_20250221_143746_Google.jpg
    260,1 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Odnośnie badań, ja nie robię nipt, jeśli wyjdą jakieś nieprawidłowości w pappie, to się będę zastanawiać, ale raczej wybrałabym amniopunkcję.
Dokładnie, nawet gdyby w nipt wyszło coś nie tak, to trzeba ta amniopunkcja zrobić, wyjdzie ok, to znowu ja bym dalej miała ta niepewność 😏

Do góry