Aga993
Fanka BB :)
Ale coś nowego się zadziało ?Ja trace nadzieję że wstanę z ławeczki. Ale za Was mocno trzymam kciuki i kibicuje
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale coś nowego się zadziało ?Ja trace nadzieję że wstanę z ławeczki. Ale za Was mocno trzymam kciuki i kibicuje
![]()
Mogę podpytać, czy to wiedzą "zawodowa", czy wynikająca ze starań? Dla mnie to czarna magia, jak tak czytam te wynikiMasz KIR Bx, czyli bardzo dobrze, układ HLA-C u męża C2C1, więc też mieszany. Ale przy genotypie Bx nie ma to w zasadzie takiego znaczenia. Git
W trombofilii wyższły Ci obie mutacje w genie MTHFR, więc bierz metylowany kwas foliowy i B12.
Wyszła też natomiast mutacja w genie SERPINE1, wariant 4G/5G. No i tutaj praktyka jest taka, że część lekarzy może zalecić Acard i heparynę, część tego nie zrobi, bo nie masz mutacji w genie V Leiden i/albo R2 i samo PAI1 nie jest wystarczające do takich leków. Możesz rozszerzyć diagnostykę w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, ale poczekałabym na to, co lekarz powie![]()
Wynikająca ze starań. Ponad 3 lata starań i ponad rok bardzo szerokiej diagnostyki zrobiły swojeMogę podpytać, czy to wiedzą "zawodowa", czy wynikająca ze starań? Dla mnie to czarna magia, jak tak czytam te wyniki![]()
Pewnie, że można! Wpisuję w takim razie też na 29.03 i trzymam kciuki!Poproszę o dopisanie...
Czy mozna wpisywać się dwa razy w miesiącu? Cykle mam ok 26-27 dni, więc potencjalnie testowanie wyjdzie 29.03.
Przepraszam że zapytam, ale znacie powód?Wynikająca ze starań. Ponad 3 lata starań i ponad rok bardzo szerokiej diagnostyki zrobiły swoje![]()
O której jutro?Wynikająca ze starań. Ponad 3 lata starań i ponad rok bardzo szerokiej diagnostyki zrobiły swoje![]()
Dzięki! Ginekolog wspomniał że w ciąży heparyna będzie. A jak zapytałam o acard przy staraniach to powiedział że nie zaszkodzi i mogę sobie brać, więc od grudnia bioręMasz KIR Bx, czyli bardzo dobrze, układ HLA-C u męża C2C1, więc też mieszany. Ale przy genotypie Bx nie ma to w zasadzie takiego znaczenia. Git
W trombofilii wyższły Ci obie mutacje w genie MTHFR, więc bierz metylowany kwas foliowy i B12.
Wyszła też natomiast mutacja w genie SERPINE1, wariant 4G/5G. No i tutaj praktyka jest taka, że część lekarzy może zalecić Acard i heparynę, część tego nie zrobi, bo nie masz mutacji w genie V Leiden i/albo R2 i samo PAI1 nie jest wystarczające do takich leków. Możesz rozszerzyć diagnostykę w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, ale poczekałabym na to, co lekarz powie![]()
mąż nie zmienił zdania?Ja trace nadzieję że wstanę z ławeczki. Ale za Was mocno trzymam kciuki i kibicuje
![]()