reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Dobra, to wrzucam Wam wyniki najpierw męża, później moje, jak któraś coś wie to dajcie znać 😁
Masz KIR Bx, czyli bardzo dobrze, układ HLA-C u męża C2C1, więc też mieszany. Ale przy genotypie Bx nie ma to w zasadzie takiego znaczenia. Git 👍🏻
W trombofilii wyższły Ci obie mutacje w genie MTHFR, więc bierz metylowany kwas foliowy i B12.
Wyszła też natomiast mutacja w genie SERPINE1, wariant 4G/5G. No i tutaj praktyka jest taka, że część lekarzy może zalecić Acard i heparynę, część tego nie zrobi, bo nie masz mutacji w genie V Leiden i/albo R2 i samo PAI1 nie jest wystarczające do takich leków. Możesz rozszerzyć diagnostykę w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, ale poczekałabym na to, co lekarz powie 😉

Ostatnia edycja:
reklama
Miałam na początku liceum, zaraziłam się od kogoś prawdopodobnie na wfie, bo ja tez jestem i była czystym człowiekiem. Jeśli od razu się pójdzie do dermatologa i zacznie leczenie to szybko przejdzie 🙂 ja niestety poszłam dopiero po 2 miesiącach gdy już świąd byl tragiczny. Bardzo źle wspominam.
Yhh, że też zawsze musi się przyczepić jakie gowno.
Jeśli się okaże to to po prostu czeka Cię dużo prania i prasowania, leki też na pewno na to są.
Oby to była jakaś zwykła wysypka.
Tydzień temu zaczęło mnie swędzieć i zaczęły wyskakiwać krostki, cały czas żyłam w przeświadczeniu że to proszek ale już swędzi za mocno 🫣 mam nadzieję że jak po ponad tygodniu włączę leki to leczenie pójdzie szybko.

reklama
Do góry