Klemensa
Fanka BB :)
Tak nawet mogą być bezobjawowo i pewnie u mnie tak byłoPoza ciąża to chyba są to jakieś łagodne choroby
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak nawet mogą być bezobjawowo i pewnie u mnie tak byłoPoza ciąża to chyba są to jakieś łagodne choroby
Ja miałam ten drugi zapisany ale ostatecznie nie wzięłam i odpukać chwilowo jest lepiej (obym nie wykrakała i jutro nie obudziła się znów z masakrycznym mdłościami)Dziewczyny czy któraś z Was bierze na mdłości tą Bonjeste? Działa? Warto to kupować?
Ja w dzieciństwie i w 2020 miałam 475, dwa lata później spadło na 350... Jak tylko będę mieć wyniki to dam Wam znać czy spady i tym razem.Ja przechorowałem różyczkę jakieś 2-3 dekady temu i Igg mam niskie, wcale nie kilkaset
A tatara jadasz? Albo carpacio?No właśnie ja nie wiem gdzie i kiedy przeszłam toxo i cmv![]()
Nie jadamJa w dzieciństwie i w 2020 miałam 475, dwa lata później spadło na 350... Jak tylko będę mieć wyniki to dam Wam znać czy spady i tym razem.
A tatara jadasz? Albo carpacio?
A Cytomegalia to od małych dzieci podibno(choć na tym się nie znam bo nie chorowałam ).
Właśnie o to mi chodzi. Tak wiele produktów odkładam bo pisze w składzie mleko a nie mleko pasteryzowane i wolę nie ryzykowaćWiesz co jak ja wpisuje cokolwiek czy mogę jeść w ciąży to wychodzi że nic nie mogę, jakoś dla psa mniej zakazanych rzeczy znalazłami nawet się bałam zjeść bielucha waniliowego bo jest napisane w składzie mleko a nie mleko pasteryzowane
nie dajmy się zwariować
Mi zapisała moja gin, ale nie miałam aż tak doskwierających mdłości i mąż mi kupił Anaketon, takie kropelki z wyciągiem z imbiru i jest znacząca poprawa. Jeśli mdłości prowadzą do wymiotów i bardzo źle się czujesz to Bonjesta jest obecnie najlepsza na rynku i powinna przynieść ulge. A jak mdłości są takie umiarkowane to ja bardzo polecam Anaketon. Bierze się 2 razy dziennie 15 kropelek.Dziewczyny czy któraś z Was bierze na mdłości tą Bonjeste? Działa? Warto to kupować?
Też mam taką nadzieję ,że dotrwamy do końcaWitamy, fajnie, że do nas dołączyłaśPrzykre masz doświadczenia..mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie tak jak należy
Tu na przykładzie cytomegalii ale fajnie wytłumaczone o co chodzi z igG i IgMTo jest tak, że IgG to są przeciwciała po przechorowaniu albo szczepieniu, zazwyczaj jak się przeszło to jest kilkaset i wtedy nie trzeba się już bać, IgM to jest świeże zachorowanie więc jak jest niereaktywny/ujemny to jest ok.
Jak IgG są niereaktywne/ujemne (obok wyniku jest interpretacja) to trzeba uważać żeby nie zachorować w ciąży.