reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Ja przechorowałem różyczkę jakieś 2-3 dekady temu i Igg mam niskie, wcale nie kilkaset
Ja w dzieciństwie i w 2020 miałam 475, dwa lata później spadło na 350... Jak tylko będę mieć wyniki to dam Wam znać czy spady i tym razem.
No właśnie ja nie wiem gdzie i kiedy przeszłam toxo i cmv 😱
A tatara jadasz? Albo carpacio?
A Cytomegalia to od małych dzieci podibno(choć na tym się nie znam bo nie chorowałam ).

Ja w dzieciństwie i w 2020 miałam 475, dwa lata później spadło na 350... Jak tylko będę mieć wyniki to dam Wam znać czy spady i tym razem.
A tatara jadasz? Albo carpacio?
A Cytomegalia to od małych dzieci podibno(choć na tym się nie znam bo nie chorowałam ).
Nie jadam 😁 no właśnie wydaje mi się że od dzieciaków bo miałam epizod pracy w żłobku przedszkolu i szkole i byłam wiecznie przeziębiona gdy miałam wolne 😂😂😂

Wiesz co jak ja wpisuje cokolwiek czy mogę jeść w ciąży to wychodzi że nic nie mogę, jakoś dla psa mniej zakazanych rzeczy znalazłam 😂 i nawet się bałam zjeść bielucha waniliowego bo jest napisane w składzie mleko a nie mleko pasteryzowane 🫣 nie dajmy się zwariować
Właśnie o to mi chodzi. Tak wiele produktów odkładam bo pisze w składzie mleko a nie mleko pasteryzowane i wolę nie ryzykować 😿 wariactwo 🥹

Dziewczyny czy któraś z Was bierze na mdłości tą Bonjeste? Działa? Warto to kupować?
Mi zapisała moja gin, ale nie miałam aż tak doskwierających mdłości i mąż mi kupił Anaketon, takie kropelki z wyciągiem z imbiru i jest znacząca poprawa. Jeśli mdłości prowadzą do wymiotów i bardzo źle się czujesz to Bonjesta jest obecnie najlepsza na rynku i powinna przynieść ulge. A jak mdłości są takie umiarkowane to ja bardzo polecam Anaketon. Bierze się 2 razy dziennie 15 kropelek.

reklama
To jest tak, że IgG to są przeciwciała po przechorowaniu albo szczepieniu, zazwyczaj jak się przeszło to jest kilkaset i wtedy nie trzeba się już bać, IgM to jest świeże zachorowanie więc jak jest niereaktywny/ujemny to jest ok.
Jak IgG są niereaktywne/ujemne (obok wyniku jest interpretacja) to trzeba uważać żeby nie zachorować w ciąży.
Tu na przykładzie cytomegalii ale fajnie wytłumaczone o co chodzi z igG i IgM

Załączniki

• IMG_20250303_143316.jpg
    IMG_20250303_143316.jpg
    208,9 KB · Wyświetleń: 43
Do góry