reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
Gratulacje 😍 Super wieści ❤️ Rośnijcie zdrowo 🍀

U mnie Letrozol zadzialal dopiero jak dostałam po dwie tabletki od 3-7 DC , wcześniej kilka miesięcy próbowaliście z Clostilbegyt ale efektów nie było, potem po jednej Letrozolu też bez efektów i dopiero jak brałam po dwie to były owulację i mam dwoje dzieci z takich cyklów stymulowanych :-) Teraz próbujemy bez stymulacji i był piękny pęcherzyk więc liczę że nie był pusty 😅
Gdzieś czytałam, że clo podobno słabo działa. To w sumie cieszę się, że dostałam od razu konkretną dawkę, oby te pęcherzyki ładnie rosły.
A ja mam w sumie trochę głupie pytanie, bo nie jestem pewna. Czy jeśli byłby ładny pęcherzyk dominujący, ale okazałby się pusty, to na usg nie powinno być widać tego płynu, prawda? I tak samo jeśli pęcherzyk jest pusty to progesteron nie wzrośnie, dobrze myślę?

Kurde tak strasznie mnie od kilku godzin kluje w dole brzucha, aż mnie zgina co jakiś czas. Jakby ktoś mnie tam igłą wielką kuł

Wiecie co jak się nie staraliśmy to cykle było ok .okres normalnie żadnych objawów tzn brzuch bolał i pms wjeżdżał a teraz odkąd się staramy to ciało robi figle .
A to brzuch boli
Cycki
Pewnie od leków.
A to przyglądam jak okres wygląda to czasem chore jest szczerze

Gdzieś czytałam, że clo podobno słabo działa. To w sumie cieszę się, że dostałam od razu konkretną dawkę, oby te pęcherzyki ładnie rosły.
A ja mam w sumie trochę głupie pytanie, bo nie jestem pewna. Czy jeśli byłby ładny pęcherzyk dominujący, ale okazałby się pusty, to na usg nie powinno być widać tego płynu, prawda? I tak samo jeśli pęcherzyk jest pusty to progesteron nie wzrośnie, dobrze myślę?
Tego nie wiem bo w sumie dopiero dowiedziałam się że pęcherzyk może być pusty jak czytałam grupę o invitro 🫣

Tego nie wiem bo w sumie dopiero dowiedziałam się że pęcherzyk może być pusty jak czytałam grupę o invitro 🫣
Oczywiście że może być pusty ,nie dojrzały ale to chyba jak podaje się ovi np za wcześnie. Jedni zalecają od wielkości 18mm podawać niby rośnie na dobę od 1mm do 2 mm .mój gin mówi że najlepsza wielkość to 22mm bo zanim pęknie to będzie 24mm czyli dojrzały.
A ile w tym prawdy to ja już sama nie wiem

Nie. Nawet jeśli pęcherzyk nie zawiera komórki, to nadal jest w nim płyn. I z tego pęcherzyka tworzy się ciałko żółte, które wytwarza progesteron. Dlatego tylko punkcja jajników jest w stanie wskazać, czy pęcherzyki były puste 🤷🏻‍♀️

reklama
Jeśli chodzi o przyrost bety to lepiej zrobić w niedzielę w innym laboratorium czy czekać do poniedziałku i iść do tego samego?🤔

Do góry