Ciaza jest 1,5 rocznym chłopcem, z którym właśnie trwa rozmowa, żeby łaskawie wyszedł z wanny![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ciaza jest 1,5 rocznym chłopcem, z którym właśnie trwa rozmowa, żeby łaskawie wyszedł z wanny![]()
jak druga beta będzie taka jak powinna to chętnie się z wami przywitamOo tyle wynosiła moja pierwsza beta
Chodzi na listopadowe mamy![]()
Gdzieś czytałam, że clo podobno słabo działa. To w sumie cieszę się, że dostałam od razu konkretną dawkę, oby te pęcherzyki ładnie rosły.GratulacjeSuper wieści
Rośnijcie zdrowo
U mnie Letrozol zadzialal dopiero jak dostałam po dwie tabletki od 3-7 DC , wcześniej kilka miesięcy próbowaliście z Clostilbegyt ale efektów nie było, potem po jednej Letrozolu też bez efektów i dopiero jak brałam po dwie to były owulację i mam dwoje dzieci z takich cyklów stymulowanych :-) Teraz próbujemy bez stymulacji i był piękny pęcherzyk więc liczę że nie był pusty![]()
PrawdaTak jak dziewczyny pisały, póki okresu nie ma, to zawsze jest szansaTrzymam kciuki
Tego nie wiem bo w sumie dopiero dowiedziałam się że pęcherzyk może być pusty jak czytałam grupę o invitroGdzieś czytałam, że clo podobno słabo działa. To w sumie cieszę się, że dostałam od razu konkretną dawkę, oby te pęcherzyki ładnie rosły.
A ja mam w sumie trochę głupie pytanie, bo nie jestem pewna. Czy jeśli byłby ładny pęcherzyk dominujący, ale okazałby się pusty, to na usg nie powinno być widać tego płynu, prawda? I tak samo jeśli pęcherzyk jest pusty to progesteron nie wzrośnie, dobrze myślę?
Oczywiście że może być pusty ,nie dojrzały ale to chyba jak podaje się ovi np za wcześnie. Jedni zalecają od wielkości 18mm podawać niby rośnie na dobę od 1mm do 2 mm .mój gin mówi że najlepsza wielkość to 22mm bo zanim pęknie to będzie 24mm czyli dojrzały.Tego nie wiem bo w sumie dopiero dowiedziałam się że pęcherzyk może być pusty jak czytałam grupę o invitro![]()
Nie. Nawet jeśli pęcherzyk nie zawiera komórki, to nadal jest w nim płyn. I z tego pęcherzyka tworzy się ciałko żółte, które wytwarza progesteron. Dlatego tylko punkcja jajników jest w stanie wskazać, czy pęcherzyki były pusteGdzieś czytałam, że clo podobno słabo działa. To w sumie cieszę się, że dostałam od razu konkretną dawkę, oby te pęcherzyki ładnie rosły.
A ja mam w sumie trochę głupie pytanie, bo nie jestem pewna. Czy jeśli byłby ładny pęcherzyk dominujący, ale okazałby się pusty, to na usg nie powinno być widać tego płynu, prawda? I tak samo jeśli pęcherzyk jest pusty to progesteron nie wzrośnie, dobrze myślę?