reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Ja też się pocę jak nie wiem co i jedynie noszę koszulki na ramiączkach, bo inaczej miałabym ciągle mokro. A tych specyfików nie znałam o których pisze Iwonka i jade.
Jade jak nie było takich upałów kąpałam Michałka o 19tej, a potem po karmieniu mi ładnie zasypiał. Ale od tygodnia zasypia mi tak ok 17tej i nie chce się obudzić, więc mam problem z kąpielą. Nie kąpałam go 2 dni, aż w koncu zrobiłam to dzisiaj rano. Wszystko się poprzestawiało.
Iwonka znalazłam w internecie taką dekorację śmieszną
więc postanowiłam to zrobić. Na zdjęciu to nie mój tort, tylko wzór. Moje świnki jeszcze nie taplają się w tym błotku :-D:-Dzrobią to przed wejściem na stół;-).

Dziewczyny, a ja mam problem z wypadaniem włosów. Ma któraś z Was na to jakiś sprawdzony sposób???

reklama
Witajcie majóweczki:-)
niesia super dekoracja :-):-) a co do włosów to mam ten sam problem i już nie wiem co robić bo jeszcze troszkę i zaoszczędzę na szamponie będę łysa i tyle :-(
jade my kąpiemy mała między 21 a 22 zanim się naje wyprzytula i uśnie jest po 23 i następne karmienie mamy gdzieś 4-5 no ale ja dokarmiam butelką choć zdarza się że uśnie po samym cycusiu i śpi do 3 :tak:
Iwonko pozdrów Olę i powiedz że czekamy na nią :tak::tak::tak:

Miłego dnia wszystkim majóweczkom zmykam robić dżemik na zimę:-)

mm no troszkę tu czasem pustawo i poza tym odzywają się tylko ciągle te same osoby choc na liście maluszków sporo to jakoś ich mamuś tutaj zdecydowanie mniej :tak:ja może nie odzywam się sama zbyt często ale staram się być w miarę na bieżąco z tym co się u wszystkich dzieje :-):-)
ja również śledzę, co się dzieje na BB, ale z pisaniem u mnie trochę gorzej. Mój mąż pracuje do późna lub wyjeżdża na kilka dni, więc jestem sama z Szymonem, dlatego mam mało czasu na internet
poza tym staram się korzystac z pogody :-D

Dziewczyny o której Wy kąpiecie swoje maleństwa. Ja tak o 7 lub 8 i on zasypia dopiero ok 22. NIe wiem, co muszę zmienić, żeby go nauczyć najlepiej tak, żeby ok 23 na jedzonko się budzil, potem mialabym nockę na spanie.

Pozdrawiam papa
Kąpiemy Szymona około 20tej codziennie tak samo i najczęsciej zaraz mi potem zasypia (chyba że wwcześniej duzo spał, to jeszcze z godz. sobie lezy w łóżeczku)

Witam,u nas slonka juz malo co widac,pewnie nie dlugo bedzie padac ale goraco jest nadal.Idziemy zaraz na zakupy poki nie pada.
Jade ja kapie kolo 20-21 i tak jeszcze pozwalam zeby Klaudia sobie po gadala z godzinke,czasem usypia zaraz po kapieli i sie przebudzi lub ja jej przez sen dam cyca kolo 23 jak czuje ze mi sie zbiera mleczko i spi do rana.Dzis spalismy do 10:20 ale to dlatego ze nie mialam ochoty wstac z lozka bo mnie glowa tak boli.
Puchatko dziekuje pozdrowie Ole :-)
Jade no to ten preparat duzo tanszy co polecasz.
Niesia super te swinki w czekoladowym błotku :-) Zycze udanej imprezki urodzinowej !A wlosy tez mi wypadaja ale to od zawsze a i tak mam ich jeszcze cala mase......
Vanessa ja nie pomoge bo sie nie znam ,jestem nie pracujaca.

Witajcie. Ja już po wizycie teściowej, nawet nie było tak źle pod koniec, bo się starała nie wtrącać za bardzo :-) Przywiozła małej walizkę ubranek z Włoch, niektóre fajne, ale niektóre to takie falbaniaste, z koronkami, cekinami i innymi gipiurami, że chyba sprzedam na allegro.
Ale gorąco, siedzę w domu i zdycham :baffled:
Na włosy jest dobry specyfik, przynajmniej mi pomagał. Jest to Seboradin z czarną rzodkwią. Jest chyba cała seria tych kosmetyków do włosów, ale ja zawsze używałam lotionu - taki płyn, który wcierałam w skórę po umyciu włosów. Są dwie wersje - różowa, bardziej śmierdząca, więc nadaje się raczej na noc i żółta, która tak nie śmierdzi i można wyjść do ludzi :-) Oprócz tego łykałam wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami.

Czesc majoweczki;-)nie zapomnialam o was,podczytuje co tu piszecie:tak:i sobie wlasnie tak mysle ze ten czas tak szybko leci,jeszcze niedawno czekalysmy ktora da znac ze jest po,a tu juz po 2-3 miesiace dzidziusie maja.
JADE a nasze szkraby to prawie w ten sam dzien sie chyba urodzily:confused:a tak czekalysmy jako ostatnie;-).

hej
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi o tych antyperspirantach, muszę kupić koniecznie. Dziś w nocy dosłownie pływałam w łóżku, taka byłam mokra.
Coś się ze mną dzieje, bo ciągle chodzę śpiąca i jak mi sie tylko nadarzy okazja, to sie kładę spać w dzień. Dziwne, ale myślę, że to przez pogodę. Teraz u nas lało strasznie, nareszcie zrobiło się znośnie na dworze.
A miewacie zaparcia, jeszcze po porodzie? Ja dziś musiałam zastosować czopek glicerynowy, bo moje kiszki zastrajkowały i odwiedzin w toalecie nie było od 1,5 tygodnia, o zgrozo.:baffled:
Jestem dziś cały dzień u rodziców, to mam luzik, Mikołajem sie dziadki zajmują, raj:-).
keyko, co do twojego pytania o świadczenia finansowe podczas wychowawczego, to chciałabym się dołączyć do tego pytania. Czy coś mi się należy, jak nie jesteśmy z J małżeństwem? I czyje dochody się bierze pod uwagę? Może któraś z Was się orientuje? Wygląda na to, że zostanę z dzieckiem w domu, na wychowawczym, bo nie mam go komu zostawić. A J za wiele nie zarabia.(na umowie)..może być ciężko.
Macierzyńskiego pozostał mi tylko miesiąc plus zaległy urlop.

Ola, czekamy na Ciebie na bb.
Jade, my kąpiemy o 18, potem gaworzenie, jedzonko i lulać. Następne karmienie o 4, jak w zegarku a o 6 przepisowa kupka gigant.
Nesia, super pomysł z tymi świnkami, smacznego i udanych urodzinek.
panna-migotka, jesteś wielka, że przetrwałaś odwiedziny teściowej, szacun.

panna-migotka, jesteś wielka, że przetrwałaś odwiedziny teściowej, szacun.

Też się cieszę, że już po. Nie chodziło mi już o nic, ani o to, że mi rzeczy przestawia, ani o to, że poprasowała swojemu synkowi ubranka, bo przecież żona mu nie uprasuje, ugotowała mu obiadek itd. Mnie denerwuje to, że mała tylko jęknie, kwęknie, a ta już stoi przy niej w trzech susach i bierze na ręce. No matko, jest gorąco, dziecko się do niej lepiło i wtedy się dopiero wkurzała i zaczynała ryczeć na dobre. Zapowiedziała, że niedługo znów nasz odwiedzi :szok::dry:

reklama
Hej dziewczyny,
Dzięki za odpowiedzi o kąpieli. Już myślalam, że może za późno go kąpię i dlatego tak szaleje potem, ale widzę, że się w normie mieszczę:-). Teraz ustalilam, że będzie tak 7 lub 7.30 i chyba pasuje mu.
Iwonka - masz dobrze, że Ci mala tak ladnie śpi.
A świnki też mi się podobają.

Z teściową to ja się nie będę widzieć 8 tyg - super, bo będę w Polsce. Ona w sumie nie jest zla, ale jak z córeczką przyjdą to o wszystko wypytują i potem mają o czym gadać. Domyślam się bo tak samo obgadują i to przy mnie żonę drugiego brata mojego męża. Oczywiście na temat wychowania dziecka (bo oni mają 8 miesięczną córkę), że kąpie rano, że kladzie do lóżkeczka i zostawia, a to że jeszcze nie ma zębów itd. Ciekawe co o mnie mówią. Wypytywaly mnie co to za herbatka, co ja daje temu mojemu biednemu synkowi (oni tu nie mają herbatek Hipp). Z kroplami na kolki bylo tak samo. Ale nie będę się denerwować.

Smarowalam Adasiowi buźkę Hydrocortisone przez 4 dni i zeszly krosty, ale lekarz dal mu krem E45 któy ma być na luszczycę, suchą skórę i znowu mu powychodzilo, już nie wiem od czego te krosty - wyglada okropnie.

Do góry