reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Jasne badaj jeśli Cię to uspokoi ! trzymam kciuki żeby wyniki były okej, też przy tych skróconych poszłam sprawdzić co i jak bo nie dawało mi to spokoju ☺️
po prostu mnie to niepokoi, że był biochem w pierwszym cyklu starań a teraz jakieś bolesne miesiączki, różnej długości cykle itd.
i dupa ..
Zamówiłam też witaminy dla męża
On co miesiąc rozczarowany, że mam okres i tak mu smutno 🥹 i mi smutno

Nie opłacałoby Ci się kupić jakiegoś pakietu w luxmedzie o ile masz blisko ?
Ja mam luxmed i wolę chodzić do innego lekarza.
Niestety ale w luxmedzie nie ma zbyt dobrych lekarzy - przynajmniej we Wro. Babeczka do której chodziłam rok miała bardzo dobre opinie ale chyba tylko to. Dla niej tsh 4.5 było ok i nie widziała problemu. I wiele innych badań było ok - bo przecież są w normach referencyjnych.

Niestety ale w luxmedzie nie ma zbyt dobrych lekarzy - przynajmniej we Wro. Babeczka do której chodziłam rok miała bardzo dobre opinie ale chyba tylko to. Dla niej tsh 4.5 było ok i nie widziała problemu. I wiele innych badań było ok - bo przecież są w normach referencyjnych.
Ja w sumie też chodzę do innych lekarzy niż z pakietu ALE właśnie pod monitoring spoko, bo mogę sobie umawiać za darmo, pod badania.

Nie opłacałoby Ci się kupić jakiegoś pakietu w luxmedzie o ile masz blisko ?
Rozważałam taką opcję.bo lekarz do którego chodziłam właśnie pracuje w przychodni która przyjmuje pacjentów z luxmedu.ale po 2 miesiącach zrezygnowałam z leczenia u niego,bo wizyty trwaly 5 minut z czego połowę tego czasu cały czas przeglądał coś w telefonie.a jednak liczyłam na trochę większe kompetencje z jego strony patrząc na to że leczy w klinice leczenia niepłodności.za każdym razem tylko przepisywał mi duphaston gdzie nigdy nie stwierdzono mi niedomogi lutealnej i progesteron zawsze mam ładny a poza tym żadnych konkretów.nie spojrzał nawet na moje wyniki badań.
Wróciłam do swojego starego ginekologa,który jest zaangażowany w mój problem,i teraz mam też możliwość chodzenia do niego na NFZ więc w tym miesiącu wydałam na monitoring 400zl(3 wizyty w tym jedna na NFZ).więc to już jest dla mnie do przełknięcia.totalnie nie chodzi mi w tym momencie o pieniądze,bo wiem w jakim celu je wydaje.no ale właśnie..efektów póki co nie widać żadnych a nawet nie wiem w jakim kierunku mam szukać przyczyn..

No właśnie..ja trafiłam 3 lata temu na super endokrynolog, która pomogła mi ogarnąć moje hormony i guzka na tarczycy(który w połowie wchłonął się po biopsji).mam do niej prawie 2h drogi,ale cieszę się że na nią trafiłam 🥰 ile ja bym dała żeby trafić na takiego ginekologa 😅

reklama
Jeśli jest któraś z Wrocławia to mogę polecić naprawdę fajną panią doktor. Co prawda chodzę do niej od lutego ale jest z polecenia :) bardzo ciężko u niej o termin ale jak już jest się jej pacjentką to zawsze przyjmie po godzinach. Od razu przeszła do działania, zleciła odpowiednie badania. I jest bardzo empatyczna - co wizytę pyta się jak samopoczucie, czy mąż nie jest przerażony, teraz pytała się czy może potrzebuje jakieś wsparcie psychiczne bo kobiety często po którymś cyklu łapią doła. No póki co jestem zachwycona i na pierwszej wizycie przejrzała wszystkie moje wyniki badań z dwóch lat

Do góry