reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Trzymam kciuki! ❤️ Zazdroszczę wizyty bo ja mam dopiero 30 kwietnia a też już bym chętnie podejrzała co tam na usg widać.. 🫣 No ale muszę się uzbroić w cierpliwość żeby tam cokolwiek było widać bo u mnie aktualnie dopiero 4+6 😁

Swoją drogą, dziewczyny będziecie prowadziły ciążę prywatnie czy na nfz? Ceny poszły mocno w górę bo u mojej Pani Doktor wizyta w ciąży 380 zł i chyba poszukam sobie kogoś jeszcze żeby chociaż po skierowania chodzić i mieć badania darmowe 🫣
Ja chodzę na nfz .
Będziemy robić dodatkowo sanaco lub nifti .
Zobaczymy jakie wyniki przyjdą młodszego syna genetyczne i metaboliczne .Bo jak będą ok to odpuszczę sobie .

reklama
Ja mam w środę rano wizytę, ale taką, żeby poinformować lekarza, u którego chcę prowadzić ciążę (z pakietu w pracy), że jestem w ciąży 😉 Jutro zbadam sobie ostatni raz betę, a za tydzień we wtorek już wizyta z USG, to będzie 5+6. Tylko na to idę prywatnie, odpłatnie, bo w Medi były terminy do jakichś tragicznych lekarzy tylko. A tutaj wybrałam lekarkę, do której chodziłam na monitoring.

Co do prowadzenia ciąży - planuję głównie na pakiet w pracy, co się da, ale muszę jeszcze raz zajrzeć w papiery i zobaczyć co tam mam i czy w razie czego nie szukać jeszcze jakiegoś lekarza na NFZ. Jak trzeba będzie, to będzie wyzwanie.
To już może zarodek z sercem będzie. Jakbylam 5plus 3 to jeszcze nie było.

Najgorsze jest to że dziś wylądowałam na świątecznej pomocy w szpitalu. Bo pojawiła mi się jakaś infekcja intymna. Swędzi,piecze i boli. A żeby mi cokolwiek zapisali to musiałam iść do lekarza. Boję się okropnie zwłaszcza że jakoś tak się dziś nie czuję ciążowo 😢😢😢 ale chociaż zbadali mi mocz i jesli chodzi o pęcherz moczowy to jest wszystko ok. Dostałam tabletkę dopochwowa i krem na zewnątrz.

Trzymam kciuki! ❤️ Zazdroszczę wizyty bo ja mam dopiero 30 kwietnia a też już bym chętnie podejrzała co tam na usg widać.. 🫣 No ale muszę się uzbroić w cierpliwość żeby tam cokolwiek było widać bo u mnie aktualnie dopiero 4+6 😁

Swoją drogą, dziewczyny będziecie prowadziły ciążę prywatnie czy na nfz? Ceny poszły mocno w górę bo u mojej Pani Doktor wizyta w ciąży 380 zł i chyba poszukam sobie kogoś jeszcze żeby chociaż po skierowania chodzić i mieć badania darmowe 🫣
Ja teraz 29.04 idę prywatnie a później mam wizytę 15.05 już na NFZ tam gdzie chce prowadzić ciążę 🥰 Niestety u nas dostać się na NFZ to czekanie z dwa miesiące temu wizytę sobie zaklepalam jeszcze zanim byłam w ciąży 😆

Kto jutro ma wizytę?
Ja o 10.50 .
Leki niepokój mnie łapie.
Będzie to 7tyg 2.
Zobaczymy co tam się pokaże
To jutro stresujemy się w podobnych godzinach, bo ja mam wizytę o 11 🙂
Ja prowadzę ciążę prywatnie. Mam zaufanie do tego ginekologa i nie wyobrażam sobie iść teraz na NFZ i się o wszystko wykłócać. Poza tym prowadzenie ciąży mniej kosztuje niż leczenie niepłodności, a z mężem byliśmy już przygotowani (psychicznie i finansowo) na kolejną batalię z badaniami, inseminacją, itp. 😅

reklama
To jutro stresujemy się w podobnych godzinach, bo ja mam wizytę o 11 🙂
Ja prowadzę ciążę prywatnie. Mam zaufanie do tego ginekologa i nie wyobrażam sobie iść teraz na NFZ i się o wszystko wykłócać. Poza tym prowadzenie ciąży mniej kosztuje niż leczenie niepłodności, a z mężem byliśmy już przygotowani (psychicznie i finansowo) na kolejną batalię z badaniami, inseminacją, itp. 😅
Ja nie muszę się o nic wykłócać na szczęście.
Mój ginekolog jest spoko .
Będę oczywiście szła prywatnie do jeszcze innego żeby zobaczyła czy napewno jest ok.
Zawsze tak robiłam w dwóch poprzednich ciążach.
Pewnie będzie poślizg i nie wejdę o tej godzinie ale to już przeżyje.

Do góry