reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
Ja nie muszę się o nic wykłócać na szczęście.
Mój ginekolog jest spoko .
Będę oczywiście szła prywatnie do jeszcze innego żeby zobaczyła czy napewno jest ok.
Zawsze tak robiłam w dwóch poprzednich ciążach.
Pewnie będzie poślizg i nie wejdę o tej godzinie ale to już przeżyje.
To ja nie mam jakoś szczęścia do lekarzy na NFZ 😅 zawsze trafiam na jakiś konowałów 🙈 a że będzie poślizg to też się spodziewam

To ja nie mam jakoś szczęścia do lekarzy na NFZ 😅 zawsze trafiam na jakiś konowałów 🙈 a że będzie poślizg to też się spodziewam
Spoko ha byłam na zastępstwie bo mojego nie było.
Zbadał mnie .
Mówi cykl bezowulacyjny bo niema płynu w zatoce Douglasa ale mówię no przecież ciałko żółte jest .
A on jak się później dowiedziałam że napisał-kiepskiej jakości ciało żółte w obrazie uzg.
Jakie było zdziwienie że po7 dniach test był pozytywny a 8 dni po tym uzg beta 40.
Więcej nie pójdę do niego.
Ni chuja .konował.

Ja będę chodzic prywatnie, bo nie mam dobrego lekarza na NFZ. Zresztą przeraża mnie opcja w mojej przychodni - kto pierwszy ten lepszy i można czekać i pół dnia 🙈 a że prowadzę swoją firmę, to z pracy ubezpieczenia nie mam :D tyle tylko, że ciężko harowałam ostatnie lata, żeby teraz móc pozwolić sobie na pełną opiekę prywatnie w zaufanej klinice. Ale wszystko jedno gdzie - najważniejsze to mieć zaufanego i ogarniętego lekarza i tego nam wszystkim życzę 🌺

Ja nie wiem gdzie i u kogo prowadzić. Poprzednia prowadziłam prywatnie, dość kosztowana pani doktor, ale bardzo mi odpowiadała. U niej też się leczyłam. Partner doszedł do wniosku skoro stać nas na leczenie, dziecko to i na prywatne wizyty. Teraz muszę poszukać kogoś bliżej, i nie mam pojęcia kogo wybrać.

To powiem Wam że jedna ciążę prowadziłam prywatnie i na NFZ. Bałam się że coś jest nie tak temu w dwóch miejscach prowadziłam. I ten lekarz na NFZ mi mówi że dziecko jest chore i raczej nie dożyje porodu. W tym samym czasie lekarz prywatny mówił że ciąża książkowa. Niestety ten na NFZ miał rację i na badaniach prenatalnych okazało się że serce stanęło a dziecko miały wady co później też potwierdziły badania genetyczne kosmówki.

Zazdroszczę wszystkim Wam które macie niedługo wizyty moi cykl obecny był mega krótki owulację miałam już 10 dnia nigdy wcześniej tak szybko nie miałam i obecnie jestem w 26 dniu 🫣🫠 więc na wizytę jeszcze sobie muszę trochę poczekać 🥲 a wizyty mam z pakietu wszystkie, mam listę swoich lekarzy i tego się będę trzymać przy tej ciąży 🙂

Ja to już dawno przestałam obserwować swój cykl. Musiałam się pilnować, żeby notować kiedy okres. Owulaki też odstawiłam. Wstępnie mam umówiona wizytę na piątek, wolałabym później. Zobaczymy czy uda mu się urlop przedłużyć.

reklama
Do góry