reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Hej dziewczyny
Mam tyle pracy, że nawet nie robiłam owulaków. Tzn zrobiłam jednego 22.04 w południe i był pik, ale czy nie był wcześniej to nie wiem, bo to mój jeden jedyny test w tym cyklu.. Po za tym nie bolą jajniki(zawsze ostry ból), mało śluzu jak na mnie - można powiedzieć, że prawie wcale. Czy to może być cykl bezowulacyjny?
Bol jajnika nie zawsze występuje, musiałabyś chyba progesteron sprawdzić za jakieś 7 dni on prawdę powie chyba. Samą mnie kusi zrobić w tym cyklu tez.

reklama
Bol jajnika nie zawsze występuje, musiałabyś chyba progesteron sprawdzić za jakieś 7 dni on prawdę powie chyba. Samą mnie kusi zrobić w tym cyklu tez.
o to chyba majówka będzie akurat 🙈😂

Gdybym tego testu wtedy tak na szybko nie zrobiła to bym czekała na owulację dalej haha a może już jest po 🙈

Ja miałam wczoraj pik właśnie, ale mam rozkmine, bo nie wiem czy mi się śniło czy faktycznie, że brzuch i jajnik mnie bolał w nocy 😅 No nic podziałamy jeszcze kilka dni
Działajcie!

U nas to mało czasu i na działanie i w ogóle na wszystko 😂 także nie liczę na te cykl 🙈

Ostatnia edycja:
Mi lekarka w szpitalu mówiła ,że za CP najczęściej odpowiadają chore zarodki (z winy chłopa) 🤷
Oczywiście można mieć też niedrożny jajowód.
Ja ponoć miałam jakąś torbiel w jajowodzie i mi ją usunęli- a jakieś 3 mc zanim zaszłam w ciążę byłam u gina i było ok wszystko 🤷🏼‍♀️
Minęło od operacji półtora roku a dalej nie zaszłam w ciążę 😐

Hej dziewczyny
Mam tyle pracy, że nawet nie robiłam owulaków. Tzn zrobiłam jednego 22.04 w południe i był pik, ale czy nie był wcześniej to nie wiem, bo to mój jeden jedyny test w tym cyklu.. Po za tym nie bolą jajniki(zawsze ostry ból), mało śluzu jak na mnie - można powiedzieć, że prawie wcale. Czy to może być cykl bezowulacyjny?
Jeżeli nie miałaś monitoringu i robiłaś tylko jeden test LH to na dwoje babka wróżyła 🤔 A coś działaliście w tym czasie?

Mi lekarka w szpitalu mówiła ,że za CP najczęściej odpowiadają chore zarodki (z winy chłopa) 🤷
Oczywiście można mieć też niedrożny jajowód.
No i mosz ..
czyli jednak badanie spermy nas nie ominie
Teraz będzie tyle czasu na badania że heej
Właśnie wróciłam z kolejnego USG lekarka mówi że ten pęcherzyk co jest przy lewym jajniku to będzie to to najprawdopodobniej
Ale że czekamy na jutrzejszą betę żeby zadecydować czy zastrzyk czy laparoskopia .. więc szansa jest malusia że może na weekend wyjdę do domu jeśli rano jutro zrobią betę wynik będzie koło 11 i niech decydują od razu co i jak
Zastrzyk jak dostanę to wyjdę do domku kiedy ?? Któreś mi to dziewczyny już pisały ale mam tak głowę zniszczona że szkoda gadać

miesiąc nie mogłam współżyć bo miałam łyżeczkowanie Jescze. Przez 3 miesiące gumka bo się bałam panicznie powikłań a potem przerywany , W sumie po 5 miesiącach już zaczęliśmy starania więc bez sensu była by antykoncepcja na tak krótki okres. A w ciążę zaszłam 7 cyklu dopiero a w cp w drugim
W 7 cyklu po cp licząc po 5 miesiącach odstępu tak ?
Nie dziwię się że się bałaś powikłań ja należę do okropnych panikar więc też będzie panikę robić na bank … ale tak jak mówisz gumki bo z przerywanym to ja bym nie ufała mojemu 🫣🤪

Ja ponoć miałam jakąś torbiel w jajowodzie i mi ją usunęli- a jakieś 3 mc zanim zaszłam w ciążę byłam u gina i było ok wszystko 🤷🏼‍♀️
Minęło od operacji półtora roku a dalej nie zaszłam w ciążę 😐
Wiesz co oni w sensie ginekolodzy nie wszyscy mają takie dobre sprzęty jak mają w szpitalu
Na teraz też zjechałam dwa piętra niżej na USG z lekarka (tam gdzie wczoraj miałam USG ) bo powiedziała że jest dużo lepsza ta maszyna na drugim piętrze niż ta tu na oddziale
Więc ginekolog też czasem nie widzi na wizycie i kontrolnym USG niektórych spraw
Co mnie osobiście zaczyna przerażać z tego względu że później jak się naprawdę coś zacznie dziać to w szpitalu powiedzą że za późno się przyszło z czymś tam poważnym aa tu jednak nie wina człowieka tylko sprzętu
Bo sprzęt sprzętowi nie równy na to wychodzi

reklama
No i mosz ..
czyli jednak badanie spermy nas nie ominie
Teraz będzie tyle czasu na badania że heej
Właśnie wróciłam z kolejnego USG lekarka mówi że ten pęcherzyk co jest przy lewym jajniku to będzie to to najprawdopodobniej
Ale że czekamy na jutrzejszą betę żeby zadecydować czy zastrzyk czy laparoskopia .. więc szansa jest malusia że może na weekend wyjdę do domu jeśli rano jutro zrobią betę wynik będzie koło 11 i niech decydują od razu co i jak
Zastrzyk jak dostanę to wyjdę do domku kiedy ?? Któreś mi to dziewczyny już pisały ale mam tak głowę zniszczona że szkoda gadać
Tzn , to może być jeden wadliwy plemnik na pozostałe plemniki. Dobrze jest zrobić facetowi takie badanie.
Jak beta będzie spadkowa. Bo np mogą podać Ci zastrzyk i beta spadnie i znowu rośnie, więc dostaniesz być może drugi. Wtedy tydzień nawet możesz tam poleżeć..

Po laparoskopi szybko wyjdziesz.

Do góry