reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Ja już w takim razie ogłupiałam, lekarz mówi 21.12, aplikacja która na bazie temperatury wyliczyła dokładnie owulacje-23.12, a pierwszy lepszy kalkulator internetowy liczący od miesiączki mówi że 19.12 🙈 pozostaje mi czekać na usg 😅, na poprzednim widziałam tylko pęcherzyk ciążowy 🙂
Na początku się liczy po OM, a potem według USG 😉 Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?
Jeśli dzisiaj rzeczywiście jesteś 7+4, to moim zdaniem termin masz wcześniej niż 23.12. Ja mam dzień później, a jestem dzisiaj 6+5 😉

reklama
Cześć! Ja mam termin z OM na 24.12 ☺️ Też jeszcze nie dowierzam do końca, dlatego nie mogę się doczekać aż zobaczę, a potem usłyszę serduszko 🥰 Kiedy lecisz na USG?
No to gratuluję ❤️ciekawy termin choć z tego co wiem może być 2 tyg w jedna albo w druga przesunięcie ❤️❤️Byłam w 5 tygodniu był pęcherzyk i tyle, ginekolog powiedziała że wszystko wygląda tak jak powinno na tym etapie. Teraz pójdę chyba w 11 tygodniu żeby coś wiecej zobaczyć i zrobię wszystkie dodatkowe możliwe badania prenatalne musze właśnie o tym poczytać jeszcze :) a jak z Twoimi objawami ? U mnie tylko bolące piersi ale ani mdłości ani zachcianek aż tak jak mówisz też nie wierzę że jestem bo jakoś mocno tego wszystkiego nie czuję :)

A, no to widzisz, miałaś późniejszą owulację 😉 Ja miałam 19.03, ale owulację 2.04 i stąd ten dzień różnicy między nami w terminie porodu 😉 U mnie na razie według USG idzie tak samo jako wg OM, ale może się coś jeszcze poprzesuwa.
W którym tygodniu byłaś na usg na którym lekarz oszacował termin?
Korci mnie żeby przyśpieszyć wizytę 🙈 na poprzedniej w usg w 5 tygodniu widać było tylko pęcherzyk🙂

Ja dzisiaj mam wizytę o 16:15 , przełożyłam z wczoraj bo ostatnio doktorka mi powiedziała o tym serduszku że za wolno bije i chcę wiedzieć jak wygląda sytuacja . Dzisiaj jest 6+6 więc już powinno bić normalnie . Wgl w pierwszej ciąży nie miałam sprawdzane do 10 tyg jak bije serduszko

W którym tygodniu byłaś na usg na którym lekarz oszacował termin?
Korci mnie żeby przyśpieszyć wizytę 🙈 na poprzedniej w usg w 5 tygodniu widać było tylko pęcherzyk🙂
Ja byłam równy 6 tydzień i już oszacował że jest 6+1. Ale pamiętam w pierwszej ciąży to się non stop zmieniało o jeden dwa dni . Miałam termin na 28 września a urodziłam finalnie przez cc 4 października 😀

Ja jak byłam na ostatniej wizycie to mi wyszło z USG że jestem 5+4. W piątek pójdę na następną wizytę bo mam obawy że ciąża stanęła w rozwoju a chciałabym już pracy powiedzieć by mieli czas sobie przeorganizować pracę.

reklama
Do góry