reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Jak Wy tak szybko umawianie wizyty ? 🙈 Przecież do ginekologa to są takie terminy , ze szok. Chyba, że korzystacie z tego i mówicie, że wyszły Wam pozytywne testy i beta i chcecie potwierdzić ciążę to wtedy muszą dać szybki termin do 2 tygodni tak ?
Nie mówiłam nic o teście, po prostu akurat mam w miarę szybko dostępne te wizyty (prywatnie).

reklama
U mnie stale i niezmiennie. Okres jak w zegarku. Styczeń tak mnie przeorał że miałam niedobory zelaza i niska ferrytynę. Do tego cholernie bolesne i pierwszy dzień mega obfity.

Załączniki

• Screenshot_20250508_105019_My Calendar.jpg
    Screenshot_20250508_105019_My Calendar.jpg
    143,3 KB · Wyświetleń: 62
Jak Wy tak szybko umawianie wizyty ? 🙈 Przecież do ginekologa to są takie terminy , ze szok. Chyba, że korzystacie z tego i mówicie, że wyszły Wam pozytywne testy i beta i chcecie potwierdzić ciążę to wtedy muszą dać szybki termin do 2 tygodni tak ?
To chyba zależy. Ja się właśnie umówiłam na wizytę za 3 tygodnie 28.08 do lekarza u którego chce zostać. A np w lux medzie codziennie dodają jakieś wizyty, więc czasem z godziny na godzinę idzie złapać coś

U mnie stale i niezmiennie. Okres jak w zegarku. Styczeń tak mnie przeorał że miałam niedobory zelaza i niska ferrytynę. Do tego cholernie bolesne i pierwszy dzień mega obfity.
Ale dziwnie Ci pokazuje, że płodne od razu po okresie 😮 ale w sumie strasznie krótkie cykle masz 😮

Nie no, z tego cyklu to ja nie wróżę akurat. 😀
W okolicach peaku w sumie 2x coś tam było tylko, z czego 1x przed peakiem na testach owu a potem już 3 dni po. Więc z pustego to i Salomon nie naleje. 😜
Ale pisała, że dzisiaj 15dc dopiero tak ? Miałaś już pik ? W którym dc ? Bo jeśli nie miałaś to te dzisiejsze bóle mogą zwiastować dopiero owulację.

Ja biore od 3 miesięcy Miovalia Pro i uważam, że dzięki niej mam tak fajne cykle, owulacje odczuwalne i zachodzi co miesiąc do zapłodnienia.
Miovelia pro to suplement z inozytolem i witaminami na regulację pracy hormonów.a miovelia nac to całkiem coś innego.NAC pomaga na stymulację owulacji jeśli bierze się od 3dc przez 5 dni.mozna też pić ACC Optima kilka dni przed owulacja (to też Nac) na rozrzedzenie śluzu a z tego co czytałam mężczyźni mogą pić na zmniejszenie lepkości nasienia jeśli mają w wynikach nasienia z tym problem.
Ja piłam ACC Optima w dawce 1200mg dziennie(tyle co w mioveli nac)od 3dc przez 5 dni ale u mnie nie przyspieszyło to owulacji,wręcz jest później w tym miesiącu,za to obudził się prawy jajnik z którego od pół roku nie miałam owulacji.wiec jakieś plusy są. i śluzu też mam bardzo dużo a zawsze było z tym średnio
Więc myślę,że warto spróbować :D ja postawiłam na ACC bo akurat miałam w domu i jest do rozpuszczania więc dla mnie na plus bo tabletek mam już tyle że przy łykaniu ich już mam odruch wymiotny 😅 więc ta forma bardziej mi leży

reklama
Do góry