reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Kiedyś chyba nie było takiego problemu, albo był, ale nie mówiono o tym. Szkoda tylko, że starsi nie potrafią się wczuć w sytuację dzisiejszych czasów i gdy mówią o psie czy kocie, to nie umieją sobie zwizualizować, że to dla nas (mamy zwierzę) namiastka dziecka, kogoś, kim można się opiekować, dbać o niego i być za niego odpowiedzialnym.
U mnie w środowisku w pracy tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna nie ma dzieci, cała reszta ma. Ale tak jak mówisz, widząc tutaj ten ogrom osób na forum i jak chodzi się po lekarzach, klinikach niepłodności, to faktycznie nie jest nas tak mało… 😓
ale wiesz, dla wielu ludzi zwierzę nie jest żadnym zastępstwem za dziecko. Nie chcą mieć dzieci, chcą mieć zwierzę. I chyba o tym te starowinki się wypowiadają.

reklama
To ja się grzecznie pytam co Ty od piątku robiłaś ,że teraz nadrabiać musisz ? 🤣
W sobotę organizowaliśmy nasza imprezkę 30stkową dla znajomych więc od piątku robiłam ciasto, przekąski, jedzenie itd, więc dopiero od jutra będę mogła na spokojnie coś nadrobić 😁
Już dawno nie miałam tyle nadrabiania, zawsze jestem na bieżąco 😅

Moja przyjaciółka się stara o pierwsze dziecko już ponad 2lata (zaczęli gdy mieli po 26 więc no 2 młodych, zdrowych, dbających o siebie ludzi) Jej przyszły mąż to już w ogóle sportowiec odnoszący sukcesy na Polskę w ju-jitsu i w sumie zdrowo się odżywia od zawsze, a okazało się rok temu przy badaniach nasienia itp, że ma raka jądra. Wycięli mu, obyło się bez chemii. Podatawowe badania wyszły im dobrze. Nie zagłębiali się jeszcze mocno w genetykę (odpuścili bo biorą ślub we wrześniu, a później uderzają). Jeden lekarz teraz nie wiem jakiej specjalizacji powiedział im, że teraz niepłodność to choroba cywilizacyjna i do mnie to trafiło. Ile kobiet teraz nawet nie może zajść w tą ciążę i nie ma punktu zaczepienia co jest przyczyną..

Witajcie po weekendzie 🙂
U nas ostatnio intensywnie,budowlańcy robią poprawki po deweloperze, w sobotę byliśmy na komuni u bratanicy,na ten weekend planujemy odwiedzić siostrę mojego chłopa w Łodzi, w między czasie od dwóch dni mam śluz płodny , więc poluję na pik -a dziś mam wizytę idę z badaniami kir i przy okazji zobaczymy co sie dzieje.

Powiem wam że ostatnio mam wewnętrzny bunt strach , chce zaskoczyć i się boje,po 3 stratach i biochemię kurcze boję się powtórki,trochę tracę nadzieję sama nie wiem metalik,kryzys albo zwale na hormony🤣🫣

U mnie wczoraj o 16 prawie pik ale nie do końca, była bledsza, a o 23 robiłam kolejny i bielutko, nawet dwa zrobiłam i biel, czy to możliwe?
Ja tak miałam w poprzednim cyklu, może wypiłaś dużo płynów? Powtórz rano. U mnie historia była taka - o 19 prawie pik, o 22 dwa testy biel vizira (załamałam się oczywiście), rano koło 7 wyraźna kreska i o 10 już bardzo ciemna. Dawaj znać ❤️

Przeglądam sobie Facebooka przed snem, a tam takie pierdoły:
„Małżeństwo bez dzieci to nie rodzina” stare pierdziele, chajtnęli się ze sobą może nie z miłości, ale żeby się rozmnażać…
Ale się zdenerwowałam 😡😡😡😡

Te ich posiadanie dzieci wynikało z tego, że śluby brali BARDZO młodo.
17, 18 lat i za mąż. Nie oszukujmy się, ale taka świeża 18-latka na pewno jest ciut bardziej płodna niż 20 czy 30-latka.
Seks uprawiali od zawsze bez zabezpieczenia to i dzieci było multum. 🤷🏻‍♀️
Jak sami mówią nie raz... "I w jednej izbie żyli". Moim zdaniem, oni do swojej chęci bzykania i jego efektu dorabiają teorie o "tworzeniu cudownej rodziny jako obowiązku małżeńskim". 🤷🏻‍♀️

reklama
Ja tak miałam w poprzednim cyklu, może wypiłaś dużo płynów? Powtórz rano. U mnie historia była taka - o 19 prawie pik, o 22 dwa testy biel vizira (załamałam się oczywiście), rano koło 7 wyraźna kreska i o 10 już bardzo ciemna. Dawaj znać ❤️
U mnie płyny ograniczają się do kawy, więc mi nie grozi zbyt duże nawodnienie 🫣 ale nadal bialo, a sobota + noc z soboty/niedzielę obfitująca w śluz więc by się wszystko zgadzało, ale seksów było dużo z takim poślizgiem 😂😁

Do góry