reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Dziewczyny ile wczesniej przed okresem robicie testy? Ja robilam w piatek czyli kilka dni przed okresem i bylo bialo a moj mozg od rana ze trzeba kupic test i sprawdzic jeszcze raz bo wtedy bylo to nie o poranku i za wczesnie... ale nie chce robic bo wtedy sie straci nadzieje
Staram się w ogóle nie robic przed okresem. Co jakiś czas jest taki cykl przy którym mocniej się skupiam. I to jest właśnie ten 😜 Planowany okres na 15.05. Zrobiłam dzisiaj (24dc) test, chociaż chciałam najwcześniej jutro rano. Bialutko.
Nie mogłam dzisiaj spać w nocy, budziłam się co chwilę. Gdzie nigdy nie mam problemów ze snem. Zawsze na tym etapie cyklu bolą mnie piersi, teraz nic. Trochę zaczyna boleć mnie brzuch jak na okres. Chyba doszukuję się innych objawów niż zwykle, a czeka mnie najpewniej rozczarowanie.

reklama
Skoro dzisiaj na tescie pik, to jutro owu? Bo ja jestem na laweczce i nie wiem na kiedy przepisac sie na testowanie 🙊 I kiedy, jak bym chciala, zrobic progesteron? Tydzien od jutra?

Zawsze testowałam kilka dni przed okresem, ale to bez sensu, lepiej poczekać i mieć pewność a nie łudzić się kilka dni po owulacji, dobrze się mówi ale ciężko wytrzymać i koniec końców testowanie będzie "za wcześnie" 😅 powinno się w dniu spodziewanej miesiączki, ale kto by to tyle czekał 😆

Ja też obecnie walczę żeby nie testować. 😅 I nie kalkulować.

A miałaś wcześniej jakieś problemy z niskim progesteronem ?
Nie badałam nigdy, zrobiłam na wszelki wypadek, nie chce sobie zarzucić ze czegoś nie sprawdziłam..
W poprzedniej ciazy nie sprawdzałam nawet betahcg, przyrostów,a w pierwszej z synem daawwno temu betahcg zrobiłam raz.

reklama
A ja się w nocy trochę wystarszylam 😢 obudził mnie o 1 w nocy taki bol brzucha i pleców, że myślałam,że się popłacze 😞 wgl odkąd wyszedł mi pozytyw to ledzwiowy ciągnie...
Wiesz co moze teraz jest duzy zawrot hormonalny w ciele i stad to wszystko. Oby sie szybko unormowalo. Ja wczoraj nawet wkrecalam sobie ze mam mdlosci, ze mam parcie na pecherz a potem przeczytalam ze to sa tez objawy PMS tak wiec duzo sobie wkrecam. A w pierwszej i jedynej ciazy moim objawem byl mega glod a teraz w kazdym PMSie jestem tak glodna jak wtedy...

Do góry