reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

A przypomnij ilu dniowe masz przeważnie cykle? W którym dniu przeważnie owu? U mnie okres powoli dobiega końca, już bardzo czekam na przyszły tydzień żeby móc testować, mam nadzieję, że się nic nie przesunie, bo znów będę schizować, a stres nigdy nie jest dobrym doradcą
Ja mam różnie cykle, przeważnie 28-29 dni, ale sporadycznie trafi się 27, 30, 33 dni.
Jednak ten test z teraz jest już fajniejszy, ciemniejszy 😁 w kwietniu miałam taki dzień przez pikiem 😁 więc może jutro już będzie ten pik 🤩 ale dzisiaj już działamy 😁

reklama
No wczoraj ten pik byl na upartego, dzisiaj ewidentnie kreska ciemniejsza od kontrolnej.
Mnie lekarka tłumaczyła, że z tym pikiem to jest bardzo indywidualna sprawa, bo są podobno dziewczyny, którym testy utrzymują się pozytywne nawet do 4 dni. Zszokowało mnie to, bo jak pierwszy raz testowałam w styczniu to miałam pozytyw, a 24h później totalną biel vizira. Teoretycznie od pozytywu owulacja może nastąpić od 12 do nawet 48 h podobno, ale jeśli wczoraj działaliście to jesteś zabezpieczona :-). Nie wiem czy któraś z Was się aż tak zagłębiała, ale ja kiedyś doczytałam (a nie miałam pojęcia), że plemniki nie są zdolne do zapłodnienia od razu po stosunku. Muszą niby przejść proces kapacytacji, który trwa kilka godzin, dlatego podobno najbardziej kluczowe jest współżycie w dzień pozytywnego testu, tuż przed samą owulacją.

Mnie lekarka tłumaczyła, że z tym pikiem to jest bardzo indywidualna sprawa, bo są podobno dziewczyny, którym testy utrzymują się pozytywne nawet do 4 dni. Zszokowało mnie to, bo jak pierwszy raz testowałam w styczniu to miałam pozytyw, a 24h później totalną biel vizira. Teoretycznie od pozytywu owulacja może nastąpić od 12 do nawet 48 h podobno, ale jeśli wczoraj działaliście to jesteś zabezpieczona :-). Nie wiem czy któraś z Was się aż tak zagłębiała, ale ja kiedyś doczytałam (a nie miałam pojęcia), że plemniki nie są zdolne do zapłodnienia od razu po stosunku. Muszą niby przejść proces kapacytacji, który trwa kilka godzin, dlatego podobno najbardziej kluczowe jest współżycie w dzień pozytywnego testu, tuż przed samą owulacją.
Tak też o tym czytalam, że potrzebują 6h :)

Dziewczyny dzięki Wam się dowiedziałam, że w złym miejscu mam testy owulacyjne w aplikacji. Da się to jakoś zmienić? Nie mam już tych testów bo wyrzuciłam :(

I drugie pytanie, jeśli mam już spadek LH to znaczy, że przegapiłam pik czy może być taka sinusoida?
Ja bym uznała, że miałaś pik w 12dc między 7:30 a 17, dajmy na to ok.13 i po prostu go przegapiłas 😉

No wlasnie na podstawie testow te 7 dni to dla mnie takie hmm… Bo u niektorych owu jest przed pokazaniem sie piku na tescie. Ja dzisiaj pik, ale tez w sumie nie wiadomo czy juz byla, bedzie a jesli tak to kiedy.
Wiesz co, ja sobie badałam proga 3 dni po odczuwanej owulacji i później w 6 dniu i jeszcze później też bo się okazało, że wtedy zaszłam.

reklama
Do góry