reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Ja mam dzisiaj kompletny spadek nastroju. Powtarzam sobie w głowie co mówiła lekarka, że ten biochem to nie wyrok, a jednak siadło mi to na głowę. Czekam na owu żeby działać (jeszcze sobie trochę poczekam), ale jestem pełna obaw i mam ogólnie kryzys.
Ja to nie wiem, czy chce działać w tym cyklu jeśli mam być szczera. Boję się kolejnej porażki

reklama
Ja ostatnio właśnie dosłownie jeden jedyny raz i zaszłam. Także mam nadzieję, że w czerwcu, lipcu uda się tak samo szybko tylko żeby tym razem ciąża się już utrzymała.
U mnie nadal oczyszczanie trwa, teraz już delikatniej. W środę kontrola bety czy spadła i w czwartek USG no i mam nadzieję skierowanie na diagnostykę typu trombofilia itp. Nigdy nic nie badałam a myślę, że nie zaszkodzi, bo tu może być powód czemu dwie ciążę w ciągu czterech miesięcy się nie utrzymały. O co ewentualnie mogłabym podpytać jeszcze gina? O jakie badania?
Na trombofilie kariotyp itd też możesz na NFZ . Jak trafisz na spoko genetyka to ci da. Ja robiłam w invikcie na NFZ. Skierowanie od rodzinnej dostałam.
U Mnie dziś koniec @ więc biorę już wiesiołek i 🙏 dziś robiłam test ovu .🤣 Oczywiście .biel . 🤣🤣🤣

Ja już po wizycie ale mam mieszane uczucia 😳endometrium 12mm, w lewym jajniku torbiel krwotoczna około 39mm i coś co przypomina ciałko żółte ale nie ma 100% pewności. Od dzisiaj acard i duphaston. Mam iść na betę i progesteron 19 maja. I jeśli się nie uda to we wtorek na cytologię i pakiet urogenitalny a mąż na badanie nasienia. Kolejny cykl z clostilbegyt i ovitrelle a potem drożność jajowodów 🫣
Możesz powiedzieć jak długo się staracie?

Ja już po wizycie ale mam mieszane uczucia 😳endometrium 12mm, w lewym jajniku torbiel krwotoczna około 39mm i coś co przypomina ciałko żółte ale nie ma 100% pewności. Od dzisiaj acard i duphaston. Mam iść na betę i progesteron 19 maja. I jeśli się nie uda to we wtorek na cytologię i pakiet urogenitalny a mąż na badanie nasienia. Kolejny cykl z clostilbegyt i ovitrelle a potem drożność jajowodów 🫣
Oby torbiel się wchłonęła.trzymam kciuki za pozytywną betę 🤞

Ja za was wszystkie trzymam kciuki.
Ja dopiero jutro kontrol po poronieniu.
Mam tyle pytań do lekarza
Jeszcze wszystkie objawy nie ustapily po ciąży np nie mogę się załatwić i chyba zrobiła mi się hemorojda .
W czerwcu ławeczka.

Wiele tu z was jest mądrzejsza

Mam kilka pytań do lekarza
Czy np one wszystkie są normalne

Czy wszystko się zagoiło?
Czy w środku wszystko ok?
Od kiedy można wspołzyc?
Ile cykli odczekać ze staraniami?

Ja za was wszystkie trzymam kciuki.
Ja dopiero jutro kontrol po poronieniu.
Mam tyle pytań do lekarza
Jeszcze wszystkie objawy nie ustapily po ciąży np nie mogę się załatwić i chyba zrobiła mi się hemorojda .
W czerwcu ławeczka.

Wiele tu z was jest mądrzejsza

Mam kilka pytań do lekarza
Czy np one wszystkie są normalne

Czy wszystko się zagoiło?
Czy w środku wszystko ok?
Od kiedy można wspołzyc?
Ile cykli odczekać ze staraniami?
Nie ma nienormalnych pytań.pytaj o wszystko co siedzi ci w głowie tak żebyś czuła się spokojna.mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i szybko wrócisz do ponownych starań ❤️

U mnie się w końcu dziś w nocy zaczęło krwawienie. Eh i niestety mam takie natrętne myśli. Zastanawiam się, czy może teraz po tym biochemie uda się szybciej zajść w ciążę, czy znowu będziemy czekać kilka miesięcy :/ Myślę też, czy przyjmować sobie letrozol na własną rękę, bo mi został z poprzedniej stymulacji, czy lepiej nic nie mieszać. Ja swoje owulacje mam, ale późne, bo zazwyczaj w 20 dc lub nawet później i jak badałam estradiol to nie był zbyt dobry.
Z drugiej strony chyba fertistim i inne suple też już robią swoje, bo teraz miałam owulkę w 17dc i coś tam jednak ruszyło.

reklama
A apteki wam nie zamawiają?
Ja jak kupowałam Fertistim to nigdy nie było w aptece, ale zawsze mi zamawiały farmaceutki. 🙂
Nie wiem o co z nim chodzi, ale nigdy nie szło dostać go od ręki, ale zamówić w aptece już tak.

Do góry