reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Aluśka trzymam kciuki za szybkie znalezienie złotej oferty:tak::tak: póki co brac co jest a potem się będziecie martwić;-)

Witam nowe mamusie:-)

Welonka do kontroli proszę:-D:-D:-D wysłaś namiary na Naszą klasę na wiadomość prywatną :-D:-D:-D
oczywiście nie musowo;-);-):-D:-D:-D
:tak:
:-D:-D:-D:-D:rofl2: Krzymka może założymy Komisje ds. Lustracji Nowych Domówek:confused::rofl2::rofl2:

Pochwalę się pazurkami a co se będę żałować.
Zobacz załącznik 88520
twarzowy róż:tak::-)
Mnie jak dzisiaj sprzątanie wciągnęło to niedawno skończyłam ale chałupa wylizana:-D tylko ja na twarz padam:sorry2:ale zaględłam
dobrej nocki pożyczyć i baśniowych senków każdej
logosrv.aspx

Witajcie i dobranoc, właśnie jestem po godzinnej sesji piękności w łazience,korzystając, że moi chłopcy śpią smacznie, niestety efektu piękności nie osiągnęłam...:sorry2::-(, za to pięty mam czerwone jak burak bo tak tarłam pumeksem:laugh2:, no dosłownie wariatka chyba chciałam się na nich wyżyć!!!
Ale miałam dziś napięty plan dnia.. Rano na zakupy, na targ po owoce, warzywa, serek świeżutki i mleko od krówki:tak::-D (chodzę każdy wtorek -dziadziunio ma extra ten ser swojski), potem do chirurga Z Bartusiem w sprawie niegojącego się pępka. Chirurg stwierdził, że nie odpadło wszystko, zrobił się ziarniniak pępka (jeszcze nie wiem co to?), zalapisował (bardzo żrący ten lapis) ten kawałek, przepisał dalsze spirytusowanie i maść do smarowania, póki nie odpadnie resztka. W poniedziałek kontrola. Szkoda, że niee widziałyście jak mały uśmiechał się do tego chirurga - rozbawił cały personel.:-D:-D:-D. Mój mąż w końcu też zdecydował kupić fotelik dla Kubusia na rower.

Zobacz załącznik 88545

w kolorze czerwono szarym.

Kupiliśmy już na wyrost bo do 22 kg.:tak:

Anula833 jak przeżyłaś gazowników. Fajny ten twój fotelik.

Agatulka25 mam nadzieję, że już się lepiej czujesz i poszedł sobie ten wredniochy ból.:happy:

Bodzinka jak tam spotkanie towarzyskie na najwyższym szczeblu? Pifffko prawie bezalkoholowe? Wypiłaś za zdrówko Mamusiek?:-D:-D:-D:-D

Madźka27 extra torebka, masz gust. No i prawdziwa gospodyni z ciebie, takie porządki że hohohoho.

Aneta456 pazurki naprawdę fajne, aż się chce iść do jakiejś manikiurzystki.

Witaj emi25 i welonka12, ja tu też od niedawna ale dziewczyny są extra!!!!

No i to by było na tyle. Dobranoc miłych słów.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejo!!
Lato w pełni a u nas dzisiaj pogoda pod psem,pada deszcz.
Ja dzisiaj też ruszam na zakupy jak zwykle raz w miesiącu taaakie ogromniaste.
Muszę jechać aż do Szczecina żeby kupić taniej bo u nas to takie ceny że nie idzie wyrobić finansowo.
Kurczę, właśnie zauważyłam że jesteś z Niechorza :-) My rok temu byliśmy na wczasach w Rewalu i nawet w planach mieliśmy podjechać do Latarni Morskiej, ale czasu nam brakło :-D Niemniej jednak wczasy były super a okolice przepiękne :tak:

Cześć Kobietki:-):-):-):-)
ja mam dzisiaj generalne porządki umyłam już najgorsze okna i zostały mi tylko dwa malutkie w kchni i u małego:tak::tak::tak:Mały dał mi czadu w nocy i od rana i zasnął jak tylko na dobre wstałam:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
W tym miesiącu robimy remont:-D:-D:-D:-D:-Dodmalujemy kuchnię i okleimy szafki na ciemne drewno:-D:-D:-D:-D i wymalujemy duży p[okój:tak::tak::tak::tak:już się doczekać nie mogę:tak::-D:-D:-D
wszystkie foty świetne
nie wiem czy jeszcze uda mi się zajrzeć ale jakby co miłego dnia.Buziaki
Heh, podziwiam, ja to gdybym remont miała w planach to nawet kawałka okna bym nie umyła :laugh2: ale ja to w ogóle leniwa jestem ;-)

inna_22 też słyszałam o tym wypadku, niestety to częste pstatnio: skutery i motory. Moje maleństwo aż się wzdryga jak usłyszy hałas z ulicy przejeżdżającego "dawcy nerek".
A co do oliwki to czytam od czasu do czasu wątek o buncie dwulatków... trochę jestem przerażona bo to chyba dopiero przede mną, choć ostatnio jak Kubuś nie chciał wracać z podwórka to rzucił się na trawę i krzyczał. Zignorowaliśmy go i grzecznie poszedł do domu po paru minutach. Czytałam że niektóre mamy też to stosują.
Może to co napiszę a propos wypadku będzie chamskie, ale zawsze jak widzę rozpędzonego do granic możliwości motocyklistę albo gówniarza szalejącego na skuterze to mówię: i dobrze, może ktoś się doczeka na przeszczep :zawstydzona/y: Poza tym zastanawiam się jak to jest możliwe : żeby móc normalnie jeździć rowerem trzeba mieć kartę rowerową, żeby móc jeździć motorem trzeba mieć prawko na motor a żeby jeździć autem prawko na autko. I na każdy pojazd trzeba zdać egzamin. A żeby móc jeździć skuterem wystarczy łebkowi karta rowerowa i nic więcej. Może kiedyś ktoś wpadnie na to aby trochę wobec tych maszyn zaostrzyć przepisy. A i może rodzice by się zastanowili co wyprawiają ich pociechy na skuterach :sorry2:
A co do Oliwki - uwierz, że ja stosuję wszystkie możliwe metody, łącznie z tymi o których czytam na wątku "bunt 2-latka", ale to na nic. Mała uparta jest jak osioł, niezwykle charakterna (co mnie czasem cieszy, bo jest szansa że nie wyorsną z niej "ciepłe kluchy" ;-)), krzykliwa i coraz częściej ma własne zdanie a zdanie innych ma daleko gdzieś. Niestety, ignorowanie jej histerii prowadzi do jeszcze większej histerii, większego napadu złości, a co najgorsze, bo bicia innych :-( Dobrze, że czasem potrafi podejść, dać buziaka i słodko się przytulić, bo dzięki temu jakoś jeszcze wytrzymuję ;-)

Anula fajnie, ze Wam się ułożyło:tak::tak::tak: a mój może i się bał ale i tak mu tego nie podaruję:no::no:

Bodziu scrapy są na skrzynce, zaraz nagram na płytkę co by znowu w pole niepowrotności mi nie umknęły:sorry2:;-)

Dla Lolinka 21 miesięcznego buziaków moc i ściskaczków drugie tyle od ciotki i Szyma
hustawka.gif
Dołączam się do życzeń, niestety, spóźnione, ale płynące prosto z serca :tak:
witam wszystkie mamy siedzące w domku ze swoimi pociechami .Jestem tu nowa mam 6 letnią córeczke i drugie w drodze również jestem z dzieckiem w domku .czesami człowiek chciał by z kimś pogadać mam nadzieje że mnie przyjmiecie do swego grona Pozdrawiam .:-)

Czesc ja rowniez jestem nowa mam 5-cio letniego synka i rowniez wysiaduje z nim ciagle w domu i strasznie mi sie juz nudzi,wiec pomyslalam ze sprobuje napisac tu aby zajac sobie troche czas :)
Witam nowe Mamusie i ich dzieciaczki :-):tak:
My nadal zyjemy.
Lachoniaste:angry:,ja do co niektorych sms-ki piszu:dry: a odzewu zadnego:no:.
Weselicho udane,tylko nie wiem co z wyjazdem nad morze,bo stare cos sapie.
3ta sie.;-):tak:
Marta, zawsze możesz napisać do mnie, ja uwielbiam pisać smsy :-)

No a tak w ogóle to moje Potwory już śpią, więc mam trochę spokoju.
Muszę powoli wziąć się z porządki generalne, bo już mnie ten cały syf zaczyna drażnić. Wiecie, niby tyle miejsca, a non stop coś porozwalane. A przede wszystkim muszę na godzinkę gdzieś podrzucić Oliwkę i zabrać się za segregację jej zabawek, bo ma ich stanowczo za dużo ;-)

A w ogóle to 28 sierpnia zagra u nas FEEL na zakończenie wakacji :szok: W życiu bym się nie spodziewała, że do takiej mieściny jak nasza zechcą przyjechać, ale widocznie kasa robi swoje :sorry2:

No i to póki co tyle

A to moja piękna Potwornicka :

inna_22 no co mam ci powiedzieć? Oliwce to minie, jest fajną rezolutną, temperamentną kobietką i taka będzie oj czuję to:-D:-D:-D. Feel byli już chyba 1 czy 3 maja w opolu, tak coś mi się kojarzy ale ja wtedy z brzusiem wielkim chodziłam i nie w głowie mi koncerty były. Teraz to bym poszła... Ale szkoda mi małego zostawiać. W niedzielę byliśmy na pępkowym i zostawiłam maluszka na 3 godzinki z Babcią a on po prostu spał... Kochane dzieciątko. Za to starszy rozbawiony tym że przyszła Babcia za nic nie chciał spać, tylko mówił: "Babsia baja, babsia baja":-D:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
inna_22 no co mam ci powiedzieć? Oliwce to minie, jest fajną rezolutną, temperamentną kobietką i taka będzie oj czuję to:-D:-D:-D. Feel byli już chyba 1 czy 3 maja w opolu, tak coś mi się kojarzy ale ja wtedy z brzusiem wielkim chodziłam i nie w głowie mi koncerty były. Teraz to bym poszła... Ale szkoda mi małego zostawiać. W niedzielę byliśmy na pępkowym i zostawiłam maluszka na 3 godzinki z Babcią a on po prostu spał... Kochane dzieciątko. Za to starszy rozbawiony tym że przyszła Babcia za nic nie chciał spać, tylko mówił: "Babsia baja, babsia baja":-D:-D:-D:-D
No ja myślę, że jej minie :-D Bo jak nie to ja za jakiś czas wyląduję w miejscu co się nazywa Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych :sorry2:
A Feel a i owszem był na początku maja w Opolu, chyba właśnie 1.05, zaraz po koncercie w kędzierzyńskich Azotach, na którym byłam :tak: Ale nie powiem, że nie chciałabym być po raz kolejny :laugh2: Jakoś tak polubiłam ten zespół, bardzo podoba mi się wokal Kupichy :tak: Bo tak ogólnie to ja w reggea zakochana jestem ;-)

Ja to sobie tak kiedyś wymyśliłam że zespół reggae to na weselu chciałabym mieć ale nie wiem czy goście by wytrzymali...:-) No to co idziemy na Feel?:-D:tak::-D:-D:-D:-D:-D
no dobra zmykam spać...na spotkanie z morfeuszem, oby przyszedł

Ja to sobie tak kiedyś wymyśliłam że zespół reggae to na weselu chciałabym mieć ale nie wiem czy goście by wytrzymali...:-) No to co idziemy na Feel?:-D:tak::-D:-D:-D:-D:-D
no dobra zmykam spać...na spotkanie z morfeuszem, oby przyszedł
He he, dobre z tym zespołem reggae na weselu :-D a co do gości... to obawiam się że mogliby co niektórzy taką muzykę ciężko znieść ;-)
Jeśli tylko masz ochotę, zapraszam do mnie, pójdziemy na Feela, nocleg zapewnię, a jak będziesz miła to i nawet pyszne śniadanko i kawkę :tak::laugh2:
Ja też zaniedługo zmykam, nawet nie zauważyłam, że to już ta godzina :szok:

reklama
Inna Oliwka śliczna,a że charakterna?teraz Cę to męczy ale później nie pozowli sobie chłopu na głowę wejść;-):tak::-D:-D:-D:-D:rofl2:
JKRZYMKA dzięki za piffko od razu lepiej się zasypiało:tak:
Kerry fajny fotelik:tak::tak: no i trzymam kciuki,żeby Bartusiowi pępuś szybko odpadł:tak::tak::tak:
Gazowników nie przeżyłam, idioci zostawili kartkę na drzwiach od klatki,że 5sierpnia przystosowują sprzęt do nowego rodzaju gazu.No to czekam.O 16 diabli mnie wzięłi i dzwonię na infolinię i co? i mówi mi,że od 5:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::angry::angry::crazy::crazy::angry::no::crazy: a ja cały dzieńw domu przesiedziałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dzisiaj już nie czekam,mam to gdzieś.
Dzisiaj lecę znów do babci wię mnie nie będzie w związku z czym życzę Wam miłego dnia:tak::-D:-D:-D

Do góry