reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

strasznie mi przykro :( a który dpt?
7.
I dostałam zjeby od babki z kliniki, że co za durne nawyki, zeby tak wczesnie sprawdzać bete i ze mam brać leki do piątku, aż nie potwierdze dla nich bety z krwi. Rozumiem procedury ale już mogłaby być chociaż trochę milsza. No i nie wiem czemu ale u nas w klinice zawsze robią cykl przerwy miedzy nieudanymi transferami.. u Was tez tak bylo?

reklama
7.
I dostałam zjeby od babki z kliniki, że co za durne nawyki, zeby tak wczesnie sprawdzać bete i ze mam brać leki do piątku, aż nie potwierdze dla nich bety z krwi. Rozumiem procedury ale już mogłaby być chociaż trochę milsza. No i nie wiem czemu ale u nas w klinice zawsze robią cykl przerwy miedzy nieudanymi transferami.. u Was tez tak bylo?
Co za baba😳 no ale oni mają wytyczne 10 dpt z ministerstwa.
Ja mogłam podejść w kolejnym cyklu odrazu

7.
co za babsztyl glupi :( beta w 7dpt to wcale nie jest wcześnie robiona beta, ja miałam normalnie takie zalecenie w klinice, by w tym dniu robić. Nawet jeżeli w tej klinice tak nie robią, to jej nie upoważnia do kopania leżącej, jak mnie wkurzają takie nieempatyczne babsztyle- jak nie mają w sobie empatii do pacjenta to wypad pracować w prosektorium

Dziewczyny ile dpt zobaczyliście serduszko na usg ?
Ja w pierwszej ciąży miałam USG w 33dpt było serce (wcześniej 26dpt nie było), teraz miałam ustalone USG na 37dpt i też było serce. U nas ustawiają usg żeby nie było wątpliwości że serce powinno być a nie takie sprawdzanie wcześniej czy jest czy jeszcze nie.

A czy ja mogę prosić nasze drogie ciężarne dziewczyny o jakiś update? Jak się czujecie, co u Was? Brakuje tu Was :(
Ja podczytuje, trzymam kciuki, ale tak nie zawsze się czuję żeby wjechać tu do Was z buta 🙈 a tak ogólnie to u Nas wszystko dobrze, rośniemy, już coraz ciężej się robi. Już (albo jeszcze) 52 dni do terminu, na koniec to chyba się będę turlać 🙈

A ja chciałabym zapytać jak wspominacie punkcję? 🥹 to będzie moja pierwsza i nie ukrywam, że trochę się denerwuję więc chętnie poczytam jeśli macie ochotę się tym podzielić 🥹

reklama
Do góry