reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A ja chciałabym zapytać jak wspominacie punkcję? 🥹 to będzie moja pierwsza i nie ukrywam, że trochę się denerwuję więc chętnie poczytam jeśli macie ochotę się tym podzielić 🥹
Wg mnie nic strasznego, poszłam do spanka i obudziłam się po na sali pozabiegowej z lekkim hajem 😅 Miałaś kiedykolwiek jakiś zabieg w znieczuleniu ogólnym?

reklama
Ja podczytuje, trzymam kciuki, ale tak nie zawsze się czuję żeby wjechać tu do Was z buta 🙈 a tak ogólnie to u Nas wszystko dobrze, rośniemy, już coraz ciężej się robi. Już (albo jeszcze) 52 dni do terminu, na koniec to chyba się będę turlać 🙈
ależ wbijajcie z buta! To nie jest wątek tylko dla osób przed lub w trakcie IVF 😁

A ja chciałabym zapytać jak wspominacie punkcję? 🥹 to będzie moja pierwsza i nie ukrywam, że trochę się denerwuję więc chętnie poczytam jeśli macie ochotę się tym podzielić 🥹
W mojej klinice było tak, że zapraszają Cię na salę (musisz być na czczo), gdzie masz się przebrać najlepiej w długą koszulę nocną, zakładają Ci wenflon i po chwili idziesz na salę i kładziesz się na fotelu. Potem podają Ci znieczulenie i nie pamiętasz jak się znalazłaś w łóżku przykryta kołderką :) Budzisz się po niecałej godzince i masz ochotę i siłę się już ubrać. Potem czekasz chwilkę i idziesz na wizytę do lekarza, który mówi Ci ile pobrali i kiedy będzie dzwonił embriolog. Pytają też o ewentualne l4 i mówią o lekach i dalszych krokach.

Po pierwszej punkcji wymiotowałam w drodze powrotnej ale czułam się w miarę dobrze oprócz wzdętego brzucha. Po drugiej punkcji, gdzie procedura jest identyczna czułam się bardzo źle. Przez 4 dni nie mogłam się wyprostować, źle spałam i ciężko się chodziło ale potem wszystko minęło.
No i potem Twoje najdłuższe 5 dni w życiu w oczekiwaniu na wyniki.

Każda z nas ma inaczej i inaczej to przechodzi. Szybko się o tym zapomina jak masz już wynik śnieżynek.

Głowa do góry będzie dobrze :)

U mnie wiem, że będzie herbatka 😀
A co brałyście ze sobą na przekąskę po?
W mojej klinice dają ciasteczka zbożowe i fajnie się je chrupie, więc polecam. Zaplanuj sobie odpoczynek po, bo ja np. po pierwszym znieczuleniu ogólnym strasznie wymiotowałam. Ale przy kolejnych to mogłam wstać i iść niemal od razu 😀

reklama
Do góry