reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

reklama
Ja pamiętam też, że miałam taki czas kiedy nie to, że się starałam ale - chciałam się zacząć starać... a nie mogłam z różnych przyczyn życiowych i też tak było, że wtedy zachodziła każda znajoma szczególnie w pracy. 🫠
Do dziś pamiętam żyłkę na czole jak mi wychodziła jak jedna zrobiła wykład, że to taka niespodzianka, że to na wakacjach zmajstrowane i wogóle kto by pomyślał, że łooooona i ciąża? 🙄

A ja wewnętrznie byłam już wtedy tak rozgoryczona, że w tej chwili nie mogę nawet zrobić podejścia a tu takie rozmowy. 🤡🙈

To akurat poczułam też po 1 stracie, 3 miesiące później mój brat robił imprezę i bratowa po przywitaniu oznajmiła nam w kuchni, że nie pije bo jest w ciąży (a też udało im się za 1 podejściem) mój sztuczny uśmiech, łzy w oczach, w głowie rozp*ierdol i po godzinie wracaliśmy do domu, ja ryk a mąż tylko trzymał mnie za rękę i się nie odzywał. A ona tekst jak jeszcze siedzieliśmy ,no nie bądź taka smutna’
poczułam dosłownie ten ból przez ekran... jakbym widziała siebie na wielu imprezach.

U mnie jakaś dzika akcja 🫠

Załączniki

• Screenshot_20250515_231233_Premom.jpg
    Screenshot_20250515_231233_Premom.jpg
    267,3 KB · Wyświetleń: 56
Ja mam mocne postanowienie że w tym cyklu nie siknę szybciej niż w dniu spodziewanej miesiączki. Trzymajcie kciuki żebym wytrwała 😂 coś czuję że jak się naoglądam waszych dwóch kresek to moje postanowienie szybko ulegnie zmianie 🫠
Mam takie samo postanowienie 😆

Dopiero Was nadrabiam, miałam dziś wyrywaną 8 i jestem o dzień do tyłu z wszystkim

Nadrobiłam trochę i widziałam posty o progu i szczerze mówiąc to ja nie wiem po co go robić. Chyba że tylko w sytuacji, gdy ktoś nie wie, czy ma te owulację - dla potwierdzenia. Chociaż z tego co wyczytałam to on jest wydzielany skokowo, więc chyba to badanie nie jest do końca miarodajne. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Nadrobiłam trochę i widziałam posty o progu i szczerze mówiąc to ja nie wiem po co go robić. Chyba że tylko w sytuacji, gdy ktoś nie wie, czy ma te owulację - dla potwierdzenia. Chociaż z tego co wyczytałam to on jest wydzielany skokowo, więc chyba to badanie nie jest do końca miarodajne. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Czasem kobiety mają skrajnie niskie wyniki progesteronu .czyli niedomaga fazy lutealnej
Po potwierdzeniu owulacji oczywiście.

Wtedy od potwierdzenia owulacji wł. Sztuczny progesteron.
.progesteron bada się 7 dni po owulacji jak druga faza ma 14 dni .
Ja mam druga fazę 10 -11 dni i badam 5 dni max 6 wtedy jest szczyt progesteronu. .
Często słyszy się że jeśli wyniki progesteronu jest kiepski jedt np 7 lub 8 to kiepskiej jakości była owulacja.
A to nie do końca prawda bo są tu ciążę z takim progesteronem ,który potem ładnie idzie w górę.

reklama
Do góry