Dziecko za parę dni kończy 3 miesiące, ostatnio będąc np na macie, wkłada rączki do buzi i przekręca się na bok wyginając główkę do tyłu. Zastanawiam się czy iść z tym do fizjo, ostatnio nawet patrzyłam na terminy, chciałam zarezerwować ale i tak dość długo trzeba czekać... więc zapytam czy ktoś miał podobnie i jak z tym radzić póki do wizyty jeszcze trochę. Czy może to "taki etap"?
reklama
Bibi89
Fanka BB :)
A masz może zdjęcie ?Dziecko za parę dni kończy 3 miesiące, ostatnio będąc np na macie, wkłada rączki do buzi i przekręca się na bok wyginając główkę do tyłu. Zastanawiam się czy iść z tym do fizjo, ostatnio nawet patrzyłam na terminy, chciałam zarezerwować ale i tak dość długo trzeba czekać... więc zapytam czy ktoś miał podobnie i jak z tym radzić póki do wizyty jeszcze trochę. Czy może to "taki etap"?
Właśnie dodałamA masz może zdjęcie ?
Bibi89
A robi to na obie strony czy preferuje jedną? Ja bym się przeszła do fizjo albo osteopaty tak czy siak żeby sprawdzić ale jeśli robi to na dwie strony to wcale nie musi oznaczać nic złegoWłaśnie dodałam
lady in black
Moderator
Nie wiem co to znaczy "długo do wizyty", ale warto to w miarę szybko ogarnąć. Może to być objaw wzmożonego napięcia, a to trzeba rozpracować, żeby później nie było problemów z podporami, czworakami, siadaniem etc.
Odginanie główki może być też spowodowane infekcją albo refluksem. Nie ulewa? Nie furczy w nosku?
Odginanie główki może być też spowodowane infekcją albo refluksem. Nie ulewa? Nie furczy w nosku?
lady in black
Moderator
A może to być też taki etap, choć ciut za szybko na te wszystkie tematy związane z większym wyprostem ("pływanie", przekręcenia etc)
odpowie Ci specjalista

MartaMarkry
U nas dokładnie taka pozycja wynikała z refluksu. Fizjo w naszym przypadku nie widziała tu nieprawidłowości pod tym kątem, ale każde dziecko jest inne tu nie chodzi o pozycję na zdjęciu, a całokształt dziecka i to wymaga zbadania przez fizjo, jak wygląda jego napięcie itp itd.
Ja uważam, że warto iść. Jezeli tu jest wszystko ok, to zawsze zyskasz nową wiedzę jak np wspierać dziecko do nadchodzących obrotów itp itd. Takie wizyty nigdy nie idą na marne. Płacisz, więc możesz pytać też o poboczne kwestie
Na znanym lekarzu fizjo złapiesz z dobrymi opiniami w ciągu tygodnia.
Ja uważam, że warto iść. Jezeli tu jest wszystko ok, to zawsze zyskasz nową wiedzę jak np wspierać dziecko do nadchodzących obrotów itp itd. Takie wizyty nigdy nie idą na marne. Płacisz, więc możesz pytać też o poboczne kwestie
Nie ulewa, ale czasami szczególnie może w nocy albo po nocy czasem furczyNie wiem co to znaczy "długo do wizyty", ale warto to w miarę szybko ogarnąć. Może to być objaw wzmożonego napięcia, a to trzeba rozpracować, żeby później nie było problemów z podporami, czworakami, siadaniem etc.
reklama
Jednak chyba się właśnie umowie dla spokojuU nas dokładnie taka pozycja wynikała z refluksu. Fizjo w naszym przypadku nie widziała tu nieprawidłowości pod tym kątem, ale każde dziecko jest inne tu nie chodzi o pozycję na zdjęciu, a całokształt dziecka i to wymaga zbadania przez fizjo, jak wygląda jego napięcie itp itd.
Podziel się: