Odpowiedz na pytanie ,,dlaczego" jest kluczem i dla mnie bardzo ważnym elementem. Z tego względu, że można w ten sposób szybciej pogłębić diagnostykę i kombinować z suplementacją. Robiąc transfer nieprzebranego zarodka tak na prawdę nie wiesz po której stronie był problem.
Po transferach tych 3 blastek z poprzedniej kliniki i z obecnej miałaś pogłębianą diagnostykę? Coś lekarze więcej mówili jaki mógł być powód nieudanych transferów? Mają na to jakiś plan, czy wolą w ciemno robić procedury i transfery?
Miałam diagnostykę, histeroskopie (pokazała bliznę po cesarce), biopsję endo, immuno u Paś.ka kiry, ana, allo, cross, ogólnie miałam i antybiotyk na kilka kom plazmatycznych (w razie czego), i encorton I na sztucznym i naturalnym i na świeżym i krio...
Mój lekarz mówił, że już nie.ma.co badać.
Immuno - raz allo (w grudniu) ladne 31% , w marcu transfer nieudany, wiec w kwietniu powtórzyliśmy allo (za szybko po grypie I inf zatok, lekarz stwierdził że można robic) I wynik 0%, a pozniej lekarz mówił że infekcje mogły mieć wpływ..., więc szczepienia można ale dla mnie bez sensu (tym bardziej bez zbadanych zarodkow) bo widać, że organizm wytworzył wcześniej allo w odp %, więc umie.
A co do labow i zaplecza embriologicznego (przynajmniej dwóch klinik z mojego doświadczenia) to już pisałam z kilkoma dziewczynami i miały podobne doświadczenia, że N ma naprawde dobrych embriologow. A w poprzednich klinikach miały nieporównywalnie mniej zarodkow.
Gdyby badali zbadalabym, ale badają jedynie ciałka.kierunkowe komórek.
Może i o to się pokuszę następnym razem, wiadomo że nie da w pełni odp ale chociaż będzie wiadomo coś wi3cej. Mąż miał u nich nasienie b.dobre, aż się dziwiłam. Więc mogę zobaczyć czy chociaż jajca mają ok materiał..
Ostatnio pisałam.z dziewczyną która u nich miała procedurę i 4x0, a 5ty nagle dał ciążę. Z tej samej procedury.
Znam wiele takich przypadków, więc oczywiście można mówić, że 6 transferów "aż tyle", ale nie jestem odosobniona i to nie znaczy, że podawanie kolejnych jest pozbawione sensu. Jednak ufam nadal mojemu lekarzowi, jego doswiadczeniu i pewnie ma takie przypadki, inaczej nie działaliby tak.