reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

reklama
A ja
Ja się zawsze za to zajmowałam młodszym rodzeństwem (jestem najstarsza ) i instynkt macierzyński chyba już od młodych lat miałam wypisany na twarzy. Normalnie im matkowałam (moja Mama cudowna kobieta, dawała radę ) ale no trzeba było pomóc :) . Także ten.
[/QUOTE]
Ja sie tez rodzeństwem zajmowałam.
Potem jak miałam 15lat siostrzeńcem. I od 18 roku zycia pracowałam u siostry jako pomoc domowa i zajmowałam się do nim 4 lata .Zawsze nie chciałam dzieci bo wiedziałam jaka to odpowiedzialność (.dziecko niepełnosprawne)potem zaszłam w ciążę i odeszłam na l4 w 32tyg ciąży.
I w ciąży nie czułam jakiegoś przywiązania do dziecka (myślałam że coś nie tak ze mną jest)

Potem zaliczyłam po 2 latach wpadkę-czy żałuję-nie .
Bo może jakbym wtedy ich nie miała to teraz byłby ciężko.
Bo najpierw nie możesz zajść w ciążę-robisz badania,obsikujesz testy ,sex jest a tu nichuja niema .
Jak zajdziesz to pach ciąża poroniona.

Też jakiś cień dzisiaj, pojebie mnie zaraz. Czy to możliwe, że wczoraj beta praktycznie 0, a dzisiaj coś ? Nie mam nadziei, ale zrobię jeszcze jutro rano test tylko kupię pinka strumieniowego bo tu jakiś test z apteki.
Wkurza mnie to bo biorę duphaston i dzisiaj powinnam odstawić jak nie ma ciąży, a tu niejasna sytuacja 😩
to jaki masz system przyjmowania duphastonu? Do dnia spodziewanej @? Pytam, bo mnie lekarka sugerowała w razie czego ciągnąć cykl do 32 dni.

I jak to wtedy?
Jak coś to przesuwała urodziny dzień wcześniej/dzień później? 😀
Tak:) zwykle 28 lutego lub 1 marca robiła kawkę urodzinową. W dokumentach i PESEL normalnie 29 lutego było wpisane :) śmiałyśmy się z siostrami do niej,że ma np 11 i 3/4 urodziny:) ogólnie to taka wyjątkowa data :)

to jaki masz system przyjmowania duphastonu? Do dnia spodziewanej @? Pytam, bo mnie lekarka sugerowała w razie czego ciągnąć cykl do 32 dni.
,od 14dc przez 10dni’ ale tu mi uświadomiły dziewczyny, że może blokować owulację i wzięłam teraz 2 dni po Piku. Bo oczywiście lekarz nie powie. Chociaż jak o pierwsze dziecko się staraliśmy i już minął rok to przepisał mi ten duphaston bo przypomniał sobie o progesteronie (miałam w drugiej fazie 8/9/10, ale też często 4) i wzięłam od 14 i pykło za 1 razem. A teraz kilka cyklów biorę i robię testy owu i okazuje się, że np. w tym miesiącu prawdopodobnie miałam owulację 16 dc bo w 14 był pik. No i w zeszłym miesiącu biochemiczna, ale to też po Piku dopiero wzięłam

reklama
,od 14dc przez 10dni’ ale tu mi uświadomiły dziewczyny, że może blokować owulację i wzięłam teraz 2 dni po Piku. Bo oczywiście lekarz nie powie. Chociaż jak o pierwsze dziecko się staraliśmy i już minął rok to przepisał mi ten duphaston bo przypomniał sobie o progesteronie (miałam w drugiej fazie 8/9/10, ale też często 4) i wzięłam od 14 i pykło za 1 razem. A teraz kilka cyklów biorę i robię testy owu i okazuje się, że np. w tym miesiącu prawdopodobnie miałam owulację 16 dc bo w 14 był pik. No i w zeszłym miesiącu biochemiczna, ale to też po Piku dopiero wzięłam
Tak tak, ja też biorę dopiero jak potwierdzę USG, że owu już była, bo faktycznie może zblokować. Czyli teraz od 15dc, tylko tak naprawdę nie ma pewności, że w 25 dc wyjdzie test. Wiem, że znacznej części może wyjść, no ale są różne przypadki. Ech, stresa mam jak to będzie.

Do góry