reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

@Kasienkaol piękne kreseczki, oby tak dalej 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

jakie plany na ten tydzień, jakieś wizyty, punkcje, transfery, bety, za kogo trzymamy kciuki? ☺️
U mnie w środę 04.06 pierwszy monitoring przy pierwszej stymulacji. Więc trzymajcie kciuki, żeby jakaś odpowiedź była. Chociaż od wczoraj tak mnie głowa boli, że hormony chyba działają..

reklama
U mnie beta z dziś 10 dpt- 658. Niby jest ładny wzrost w zestawieniu z betą z soboty ale ta dynamika przyrostów widzę, że spada bo najpierw był około 440%, potem 230% i teraz mam wzrost o około 160% w stosunku do soboty. W sumie chyba logiczne to jest bo jak bym miała mieć cały czas wzrosty po 400 % to byłoby grubo...
To normalne, u mnie było podobnie

Dużo tej bety chcą od Ciebie 🙈
Te wcześniejsze to robiłam dla siebie, a właściwie dla swojej wariujacej głowy 🤡 W klinice będę mieć dwie :)
Na ten moment nie mam jeszcze w klinice ustalonej wizyty, ustalą mi termin po becie ze środy. Ale możliwe że coś poza kliniką poszukam na czwartek np. w Luxmed jeśli termin miałby być odległy. Tylko zastanawiam się czy tam dobrym pomysłem jest mówić, że to ciąża z ivf?

Te wcześniejsze to robiłam dla siebie, a właściwie dla swojej wariujacej głowy 🤡 W klinice będę mieć dwie :)
Na ten moment nie mam jeszcze w klinice ustalonej wizyty, ustalą mi termin po becie ze środy. Ale możliwe że coś poza kliniką poszukam na czwartek np. w Luxmed. Tylko zastanawiam się czy tam dobrym pomysłem jest mówić, że to ciąża z ivf?
Ja mówiłam jak chodziłam do luxmed, nikt nic nie komentował, ani nie odmówił wizyty

Na ten moment nie mam jeszcze w klinice ustalonej wizyty, ustalą mi termin po becie ze środy. Ale możliwe że coś poza kliniką poszukam na czwartek np. w Luxmed jeśli termin miałby być odległy. Tylko zastanawiam się czy tam dobrym pomysłem jest mówić, że to ciąża z ivf?
Ja mówiłam, lekarka powiedziała że nie mogę u nich prowadzić ciazy ale ogólnie na wizyty podgladowe i badania bez problemu :) byleby prowadzący byl spoza

Ja mówiłam jak chodziłam do luxmed, nikt nic nie komentował, ani nie odmówił wizyty
Ja mówiłam, lekarka powiedziała że nie mogę u nich prowadzić ciazy ale ogólnie na wizyty podgladowe i badania bez problemu :) byleby prowadzący byl spoza
Ok, to dobrze wiedzieć, że nie trzeba się kryć🕵🏻‍♀️

Dziękuję dziewczyny, wszystkie jesteście nieocenione w uspokajaniu staraczkowej, wariujacej głowy 🥇♥️

To Twoja pierwsza beta tak? Nie martw się na zapas. U mnie jak był biochem po pierwszym transferze to beta doszła do max 40, ale raczej nie ma zasady do ilu może urosnac, po prostu jest to ciąża której nie da się dojrzeć na usg (więc teoretycznie beta poniżej 1000). Przy drugim transferze robiłam codziennie pinki i też miałam sytuację że jednego dnia wyszedł mi wręcz jaśniejszy niż poprzedniego a wszystko było ok :) niestety dopiero przyrost prawdę powie 🤞🏻
tak, pierwsze w 7dpt, 6 dniowego zarodka, wyklutego. Wiem ze te testy…. To tylko papierki…. Ale wiesz…. Hehe jak to działa. Z drugiej strony… później się zorientowałam że nie pamiętam z którego to moczu🤣 pierwszy czy drugi. Bo nastawiam budzik na 6 wkładam utrogestan i śpię jeszcze godzinę. Byłam sikać przed włożeniem dropsów 😅 ale nie pamiętam czy nasikałam
Do kubeczka i odstawiłam na później czy nie… mam zaćmienie 😅 ale raczej się aż tak nie zajebalam mułem 🙈🙈🙈

Chce iść jutro zbada betę, w czwartek dla kliniki, będę miała odrazu przydroży. Zastanawiam się czy iść w środę aby porównać z dzisiejszym wynikiem.
na pewno jest wszystko dobrze, na początku beta rośnie z prędkością światła, później powoli zwalnia:)
Badasz jeszcze przyrost?
przy 658…. To jeszcze parę dni i może być widać zarodek:)

tak, pierwsze w 7dpt, 6 dniowego zarodka, wyklutego. Wiem ze te testy…. To tylko papierki…. Ale wiesz…. Hehe jak to działa. Z drugiej strony… później się zorientowałam że nie pamiętam z którego to moczu🤣 pierwszy czy drugi. Bo nastawiam budzik na 6 wkładam utrogestan i śpię jeszcze godzinę. Byłam sikać przed włożeniem dropsów 😅 ale nie pamiętam czy nasikałam
Do kubeczka i odstawiłam na później czy nie… mam zaćmienie 😅 ale raczej się aż tak nie zajebalam mułem 🙈🙈🙈

Chce iść jutro zbada betę, w czwartek dla kliniki, będę miała odrazu przydroży. Zastanawiam się czy iść w środę aby porównać z dzisiejszym wynikiem.
przy 658…. To jeszcze parę dni i może być widać zarodek:)
Bety nie rób codziennie, nie ma to jakiegoś duzego sensu. Zrób co 48h, wtedy miarodajny będzie przyrost.

reklama
Do góry